Cezayirliler Derneğinden Diyarbakır'daki Umut Kervanı iftar çadırına destek

Umut Kervanının Diyarbakırlı kimsesiz ve depremzedelere yönelik Ramazan ayı boyunca açmış olduğu iftar çadırını ziyaret eden Uluslararası Cezayirliler Derneği, yapılan çalışmaya katkı sunarak yüzlerce kişiye iftar yemeği hizmetinde bulundu.

Cezayirliler Derneğinden Diyarbakır'daki Umut Kervanı iftar çadırına destek

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesi 15 Temmuz Şehitler Parkında (Park Orman) Umut Kervanının kurmuş olduğu ve Ramazan ayının ilk gününden bu yana yüzlerce depremzede ve kimsesize iftar yemeği verdiği iftar çadırına yoğun ilgi gösterilirken hayırseverlerin katkıları da devam ediyor

Yapılan çalışmalara katkı sunan sivil toplum kuruluşlarından İstanbul'da faaliyet gösteren Uluslararası Cezayirliler Derneği, Diyarbakır'daki iftar çadırını ziyaret ederek Diyarbakır Umut Kervanı yetkilileriyle görüştü.

Yardımlaşma duygusuyla Umut Kervanının bölgedeki çalışmalarına katkı sunan Uluslararası Cezayirliler Derneği; Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya Hatay, Siirt ve Batman'dan sonra Diyarbakır'a gelerek yüzlerce Kişiye iftar yemeği verdi.

Yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Uluslararası Cezayirliler Derneği Başkanı Dr. İdris Rabbuh, depremden etkilenen Türkiyeli ve Suriyeli afetzedelere yönelik yardım çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

"Derneğimizi destekleyen yardımseverlere ve beraber çalıştığımız Umut Kervanı Vakfına teşekkürlerimizi sunuyoruz"

Dr. Rabbuh, "Bizler bugün Uluslararası Cezayirliler derneği olarak Türkiye’nin doğusundaki en büyük illerden biri olan Diyarbakır’a, Umut kervanı ile yardımlaşarak depremden etkilenmiş olan afetzedelere özel iftar çalışmasında bulunmak için geldik. Diyarbakır’ın depremden çok etkilenmediğini biliyoruz ancak diğer deprem bölgeleri olan Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve depremden etkilenmiş birçok bölgeden buraya birçok afetzede sığınmış bulunmaktadır. Bundan ötürü bu afetzedelere ve bunun yanı sıra bu ilde bulunan muhtaç ve fakirlere yönelik bir iftar çalışması gerçekleştirme ihtiyacı doğmuş oldu." dedi.

Çalışmalarını Malatya’dan başlayarak Adıyaman, Kahramanmaraş, İskenderun, Hatay, Siirt ve Batman'dan sonra Diyarbakır’da devam ettirdiklerini ifade eden Dr. Rabbuh, Umut Kervanı yetkililerine teşekkürlerini ileterek şunları söyledi:

"Derneğimizi destekleyen tüm yardımseverlere ve bu çalışma sürecinde beraber çalıştığımız Umut Kervanı Vakfına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bugünden sonra da Diyarbakır ve diğer deprem bölgelerindeki depremden etkilenen Türkiyeli ve Suriyeli afetzede kardeşlerimize yönelik gıda ve insani yardım çalışmalarının devam etmesini temenni ediyoruz." 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler