CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, Bakan Uraloğlu'nu kalayladı

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı'na "Diyarbakır Valisi’nin salon toplantılarına ve sokak gezilerine AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile katılmasının gerekçesi nedir? Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu iş adamlarıyla neden devlet bütçesinden ek ödenekle toplatıldı?" diye sordu.

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, Bakan Uraloğlu'nu kalayladı

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır'da 5 Mart 2024 tarihinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'nun da katıldığı İş İnsanları Toplantısının Diyarbakır Valiliği'nin ev sahipliğinde gerçekleşmesi ve toplantıya Diyarbakır’dan sadece Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekillerinin davet edilmesine ilişkin yazılı soru önergesi verdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması talebiyle verilen soru önergesinde Tanrıkulu,
"Valiliğin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 12 milletvekiliyle temsiliyeti bulunan Diyarbakır’dan sadece Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekillerinin davet edilmesi, toplantı divanında Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır İl Başkanı ve Büyükşehir Belediye

Başkan Adayının yer alması, kayyım idaresiyle yönetilen Diyarbakır kamuoyunda tepki çekmiştir" dedi.

'PROTOKOL TEAMÜLLERE UYGUN MU?'

Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya şu soruları sordu:
"• Ulaştırma ve Altyapı Bakanı'nın da katıldığı İş Dünyası Temsilcileri Toplantısı nerede yapılmıştır? Bahse konu toplantının giderleri Valilik bütçesinden mi karşılanmıştır? 

• İş dünyasının temsilcileri hangi kriterlere göre davet edilmiştir? 

• Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanının toplantı divanında Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ile oturmasının, Büyükşehir Belediye Başkan Adayının da aynı divanda olmasının devlet teamüllerinde bir tarifi var mıdır? 

• Seçimlere 25 gün kala  Adalet ve Kalkınma Partisinin bu tür yerel seçim çalışmalarına Diyarbakır Valiliği ev sahipliği yapmaya devam edecek midir?

• Diyarbakır Valiliği tarafından düzenlenen etkinliklere davet edilecek milletvekilleri ve siyasi parti temsilcileri nasıl belirlenmektedir? 

• Özellikle seçim sürecinde her siyasi partiye eşit mesafede yaklaşması gereken Diyarbakır Valisinin, salon toplantılarına ve sokak gezilerine Adalet ve Kalkınma Partisi Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, İl Başkanı ve parti temsilcileriyle birlikte katılmasının gerekçesi ve izahı nedir?"

HABER MERKEZİ
 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler