Görüş Bildir

CHP heyeti Mardin’de ziyaretlerde bulundu

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, "Biz kardeşsek evet bizim sınırımızda başkası olacağına PYD olsun, bizim için hiçbir sakıncası yok" dedi.

CHP heyeti Mardin’de ziyaretlerde bulundu

Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek başkanlığında çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen CHP heyeti, Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamları ve sanayicilerle görüştü.

Erkek, toplantıda, barışı çok önemsediklerini ve savaşa herkesin son vermesi gerektiğini belirtti.

Barışın olmadığı ülkede hiçbir şeyin sağlıklı şekilde gerçekleştirilemeyeceğini söyleyen Erkek, şöyle konuştu:

"Biz barışı çok önemsiyoruz. Hepimiz bu anlamsız savaşa son vermeliyiz çünkü acılarımız ortak, birlikte yaşıyoruz. Buna ihtiyacımız var, biz barışa muhtacız. Her sıkılan kurşun her bomba bizi birbirimizden biraz daha uzaklaştırıyor. Neden buna müsaade edelim. Neden bunu yaşayalım. Barışı, refahı, kardeşliği birlikte yaşamak varken."

Suriye'nin Türkiye sınırında başkası olacağına PYD'nin olmasında sakınca görmediklerini aktaran Erkek, şunları kaydetti:

"Biz kardeşsek evet bizim sınırımızda başkası olacağına PYD olsun, bizim için hiçbir sakıncası yok. Biz yalnızca bölgemizde değil Ortadoğu'da da barışı tescil etmek zorundayız. Türkiye olarak buna örnek olmak zorundayız, öncülük yapmak zorundayız."

Heyette, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlı Aka, CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan ve il teşkilatından görevliler de yer aldı.

Kaynak: AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi