CHP’li Tanrıkulu’ndan Diyarbakır’daki kayyıma çağrı: "Suç işlemeyin!"

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kayyım olarak atanan Diyarbakır Valisi Belediye Başkanvekiline hitaben, “Diyarbakır'ın mal varlığına karşı ve bu kente karşı son kararlarınızla eğer suç islerseniz, idari, mali ve hukuki olarak ben de peşinizde olacağım” dedi.

CHP’li Tanrıkulu’ndan Diyarbakır’daki kayyıma çağrı:

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, kayyım olarak atanan Diyarbakır Valisi Belediye Başkanvekili ile belediye bürokratlarına uyarıda bulunarak, Diyarbakır'ın mal varlığına karşı ve bu kente karşı son kararlarınızla eğer suç islerseniz, idari, mali ve hukuki olarak ben de peşinizde olacağım” şeklinde konuştu.

 Büyükşehir Belediyesi önünde konuşan Tanrıkulu konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“8 yıldır burada kayyum yönetimi var; Diyarbakır Valisi Belediye Başkanvekili olarak atandı ve 8 yıldır burada seçilmiş kimse yok.

Bugün itibariyle, 31 Mart seçimlerinden sonra, seçilen Eş Başkanlar mazbata alacaklar saat 11:00'de ve saat 12:30'da da burada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini  devralacaklar ama dün itibariyle basına bir bilgi yansıdı ayrıca belediye çalışanları da bizlere ulaştılar: Bugün saat 11:00'de Büyükşehir Belediye Meclisi toplanacak. Meclis deyince sakın yanlış anlamayın, içeride seçilmiş hiç kimse yok. İçlerinde sadece memurlar var.

Memurlarla toplanacak belediye meclisi, tam da mazbatanın alındığı saatte ve gündemi belli değil, hangi kararları alacağı bilmiyoruz.

Öncelikle şunu ifade ediyorum: Memurları buradan uyarıyorum, Diyarbakır Milletvekili olarak uyarıyorum ve bir hukukçu olarak uyarıyorum: Diyarbakır'ın mal varlığına karşı ve bu kente karşı son kararlarınızla eğer suç islerseniz, idari, mali ve hukuki olarak ben de peşinizde olacağım. Diyarbakır Adliyesi burada, dilekçemi yazacağım ve Diyarbakır Halkına karşı son kararlarınızla eğer suç işlerseniz, bu kentin mal varlığını devrederseniz veya ranta ilişkin işlemler yaparsanız, evrakları yok ederseniz Diyarbakır Milletvekili olarak hukuki, idari ve adli olarak sizler hakkında gerekli işlemleri yaparım.

Bugün için bu adliyeden sonuç alır mıyım almaz mıyım bilmiyorum ama mutlaka kayıtlara da geçiririm, Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve Meclisin hafızasına yerleştiririm, şunu söylemek istiyorum: Önünüze gelen evrakları imzalamayın, son kararlarınızla bu kente karşı suç işlemeyin ve Diyarbakır'ın mal varlığını çalmayın ve başka yerlere devretmeyin.

Geçenlerde burada Hazar Gölü kıyısındaki Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine ait malvarlığına ilişkin açıklama yapmıştım: Onu da ifade ediyorum onun da peşindeyim.

Ayrıca bundan önce yaptıklarınız konusunda da mutlaka yeni yönetim şeffaf bir biçimde Diyarbakır Halkıyla, bizlerle paylaşacaktır. Eğer yaptıklarınız varsa bunlarla ilgili olarak ta gerekli işlemleri yapacağımı Diyarbakır Kamuoyuyla paylaşıyorum.”

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz