Çiftçi kadınlar sertifika aldı

"Sur'un Çiftçi Kadınlarına Yeni Ufuklar Projesi" kapsamında başta hukuk olmak üzere sağlık ve sosyal konularda eğitim gören 35 köyden 800 kadın sertifikalarını törenle aldı.

Çiftçi kadınlar sertifika aldı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesi Kaymakamlığı'nca Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında yürütülen "Sur'un Çiftçi Kadınlarına Yeni Ufuklar Projesi" kapsamında başta hukuk olmak üzere sağlık ve sosyal konularda eğitim gören 35 köyden 800 kadın sertifikalarını törenle aldı.

SERTİFİKA ALDILAR

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kongre Merkezi'nde düzenlenen sertifika töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır'da kadınların kendi ayakları üzerinde durmaları ve aile bütçesine katkı sunmaları için önemli projelerin hayata geçirildiğini söyledi. En büyük arzularının kadınlarda öz güveni geliştirmek olduğunu ifade eden Toprak, "Kadınlarımıza güven duygusunu verebilirsek çocuklarını iyi bir şekilde yetiştirebilmelerini sağlamış oluruz. Çocuğa ailede temel eğitimi anneler verir. Bu nedenle kadınları iyi yetiştirebilirsek, çocuklarımızı da iyi yetiştirebiliriz." dedi.

ÇOCUKLARIYLA GELDİLER

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya ise, bölgede 3 yıldan bu yana tarım alanında çok önemli çalışmalar yapıldığına dikkat çekerek, bu kapsamda önemli mesafeler kat edildiğini söyledi. Bu kapsamda kentte valilik, Sur Kaymakamlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü işbirliği ile 35 köyde 880 kadın çiftçiye başta hukuk olmak üzere tarım, sağlık ve sosyal konularda eğitim verildiğini ifade eden Koçkaya, eğitimlere katılan tüm kadınları yürekten kutladıklarını söyledi.

TARIMSAL ALANDA EĞİTİM

Sur Kaymakamı Mustafa Kılıç ise kadınlara farklı tarımsal ürünleri yetiştirebilmeleri için kaymakamlık olarak örnek çilek bahçeleri kurduklarını kadınların bu sayede artık üretime geçtiklerini ifade ederek, "Bu proje birçok bileşeni barındıran bir projeydi. Kadınlara farklı tarım ürünlerini de yetiştirebileceklerini göstermek istedik. Proje ile ayrıca daha önce Diyarbakır dışına çıkamamış kadınlara düzenlediğimiz gezi kapsamında çevre illeri görme fırsatı sunduk"dedi.

Konuşmaların ardından kadınlara sertifikaları verildi. Kadınların sertifika almak için sahneye çocuklarıyla çıkmaları renkli görüntüler oluşturdu. Törenin ardından kadınlar Kürtçe müzik eşliğinde gönüllerince eğlendiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz