Çınar Belediyesi'nin 'Kadın Sağlığı' Eğitimleri Başladı

Çınar Belediyesi Jinwar Kadın Merkezi, Çınar'da başlattığı "Kadın Sağlığı" konulu eğitim çalışması başlattı.

Çınar Belediyesi'nin 'Kadın Sağlığı' Eğitimleri Başladı

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Belediyesi Jinwar Kadın Merkezi, "Kadın Sağlığı" konulu eğitim çalışmasının startını verdi. "Kapalı Grup" ve "Açık Grup" şeklinde düzenlenecek eğitim "Kapalı Grup" eğitimleri haftanın iki günü olmak üzere toplam 14 oturumda tamamlanacak. Açık Grup eğitim süreci mahalle ve köylerde devam edecek. Kapalı Grup'ta "Kadın Sağlığı" eğitiminden geçen kadınlara "Kadın Sağlığı Eğitimi Katılımcı Belgesi" verilecek. Kapalı Grup, sürecinde, "Cinsel Haklar, "Üreme Hakları", "Kadın ve Ekoloji", "Doğurganlığın Planlanması", "Üreme Sağlığını Koruyucu Davranışlar", "Güvenli Annelik", "Menopoz Dönemi"ni kapsayan 13 konu başlığı ele alınacak.

"Kadın Sağlığı" eğitim çalışmasının ilk oturumu Çınar Belediyesi Jinwar Kadın Merkezi'nde düzenlendi. Çınar Belediyesi Jinwar Kadın Merkezi Kadın Sağlığı Eğitmeni Remziye Duran'ın verdiği eğitimde "Cinsel Haklar ve Üreme Hakları" konusu ele alındı.

Eğitimin temel amacını kadınların cins olarak kendilerinin ve bedenlerinin farkına varmasını sağlamak olduğunu ifade eden Duran, "Biz kadınların bu eğitimleri alması cins bilincine varması ciddi bir kazanımdır. Kadın sağlığı kadınların en temel hakkıdır. Çünkü öncelikle bedenimizle ilgili farkındalığına varmazsak, kadın olmanın ne demek olduğunu bilmezsek ve buna yönelik müdahalelerle hayır demezsek arkasından şiddette geliyor, eve kapatma da geliyor, ayrımcılık da geliyor. Kadını ötekileştiren ve giderek dar bir alana sıkıştıran bütün yanlışlar arkasından geliyor" dedi.

Yapılan kısa bilgilendirmenin ardından kadınlar "Kapalı Grup" eğitimin ilk oturumuna girdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz