Çınar'a kız öğrenci yurdu

Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde 180 kişilik öğrenci yurdunun temeli vali Mustafa Toprak tarafından atıldı.

Çınar'a kız öğrenci yurdu

Diyarbakır`ın Çınar ilçesinde Kaymakamlığın öncülüğünde, vatandaşların katkısıyla imece usulü yapılacak 180 kişilik öğrenci yurdunun temeli, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Çınar Kaymakamı Serdar Köse'ninde katıldığı bir törenle atıldı.

Çınar eski Belediye Başkanı Vecdi Arzu'nun katkılarıyla inşa edilecek olan öğrenci yurdu, bodrum ve zemin kat dışında 4 kat olarak yapılacak. Toplam 2400 m2 kapalı alanı olacak öğrenci yurdunun, 3 ay içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Yurdun 2012-2013 eğitim öğretim yılına yetişmesi planlanıyor.

TOPRAK'TAN MESAJ

Kız öğrencilerin yararlanacağı öğrenci yurduyla ilgili konuşan İl Valisi Mustafa Toprak, Kız öğrencilerinin, ilköğretimden sonra orta öğrenime de devam edebilmeleri için ihtiyaç olan yurt sorununu çözmeye çalıştıklarını vurgulayarak şöyle dedi:

KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN

"Geçen yıl bir seferberlik başlattık. Özellikle mevcut yurtlarımızı daha iyi duruma getirerek, düzenini sağlayarak, hatta ilaveler yaparak kapasitemizi daha üst seviyeye çıkarmaya çalıştık. Ama şunu gördük ki öğrenci velilerimiz kızlarını veya çocuklarını okutmak istiyor, ama şehirde veya ilçelerimizde okutabilmesi için de bir yurda ihtiyacı var. temelini atacağımız yurt 200 kişiliktir. Çınar ilçemizden geçen bir yol var bu yolun bu sene bitümlü sıcak karışımlı asfalta dönüştürülmesi ile ilgili proje var yolun diğer kısmı da Mardin tarafından ihale edilecek yani bu duble yol sıcak asfalta kavuşmuş ayrıca kıral kızı sulama projeleri var bunlarda hızla ilerlemekte inşallah 2012 sonuna bitmiş olacaktır dedi. Konuşmaların ardından Vali Toprak ve diğer yetkililerin katılımıyla yurdun temelini törenle attıdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler