Çınar'da Peygamber Sevgisi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde düzenlenen "Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum Haftası programı coşkuyla gerçekleştirildi.

Çınar'da Peygamber Sevgisi

İlçeye bağlı Toraman köyünde tertiplenen etkinlik için günler öncesinden hazırlık çalışmaları yürütüldü.

Hazreti Muhammed'in hayatını anlatan kitaplar, köydeki her eve dağıtıldı, köy halkı mevlit programına davet edildi.

Sabahın erken saatlerinden itibaren platformun kurulduğu köy meydanı, flamalar ve üzerinde Hazreti Peygamber'i anlatan sözlerin yazıldığı pankartlarla donatıldı.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kanaat önderlerinin katıldığı program, molla Abdürrahim Akkurt'un Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan mevlide alanı dolduran kalabalık da salavatlarla eşlik etti.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Yer yer duygusal anların da yaşandığı mevlidin okunmasından sonra sahneye çıkan mahalli sanatçılar, Hazreti Muhammed (S.A.V) üzerine bestelenen ilahiler seslendirdi.

- Bir vahdet adamı ve lider olarak Hazreti Peygamber anlatıldı

Programda Kürtçe konuşma yapan araştırmacı yazar Abdullah Kavan, Hazreti Muhammed'in örnek kişiliği ve şahsiyetini anlattı. Kavan, bir vahdet adamı ve lider olarak Hazreti Peygamber'i aktardı.

Hazreti Muhammed'in insanlar arasında kardeşlik, birlik ve beraberliği tesis ettiğini vurgulayan Kavan, "Sadece dille 'Peygamberimi çok seviyorum' demek yetmez. Onu ashabı gibi tanıyıp, Onun yolunda canımızla, malımızla ve evlatlarımızla yürümeliyiz. Ona olan sevgimizi, onu tanıyarak, okuyarak, yaşayarak ve şu çocuklarımıza anlatarak ortaya koyabiliriz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz