Cizre alev alev!

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre'de çatışmalar bitmedi. Valilik halkın ihtiyaçlarının karşılandığını açıklarken, ilçede bulunan HDP'li Milletvekilleri çıkan olaylar nedeniyle bir eve sığında.

Cizre alev alev!

Cizre İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı devam ederken, dünde ilçenin birçok mahallesinde patlama ve silah sesleri duyuldu.

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin birçok olayın faili olarak aranan PKK'lıların yakalanması ve mahallere girişi engellemek için kazılan hendeklerin kapatılması için cuma akşamı saat 20.00'den itibaren uygulamaya koyduğu sokağa çıkma yasağı bugün de sürdürülürken birçok mahalleden çatışma ve patlama sesleri duyuldu. İlçe merkezindeki telefon ve iletişim hatlarının kesik olması nedeniyle son durum hakkında sağlıklı bilgi alınamazken, ilçede bulunan HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Tuğrul, Nur Mahallesi'ndeki bazı yaralıları hastaneye sevk etmeye çalıştıklarını, sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçede yiyecek sıkıntısı çekildiğini söyledi. İlçenin bir çok bölgesinde elektriklerinde kesik olduğu belirtildi.

HDP'Lİ 5 MİLLETVEKİLİ İDİL'DEN GİDEMEDİ

Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne bugün İdil ilçesi üzerinden gitmek isteyen HDP milletvekilleri Leyla Güven, Ziya Çalışkan, Ayşe Acar Başaran, Mehmet Ali Aslan ve Faysal Sarıyıldız, İdil çıkışında barikatla karşılaştı.

İdil- Cizre yolunda bulunan Jandarma Karakolu'nda görevli askerlerin geçişlerine izin vermediği milletvekilleri, "Bizi engelleyemezsiniz, çekilin. Valiniz gelsin, siz bizim muhatabımız değilsiniz. Elinizi uzatmayın vekillere, her biriniz bir ana evladısınız. Siz bizim muhatabımız değilsiniz" dedi. Görevli askerler de kadın milletvekillerine "Hanımefendi, lütfen rica ediyorum" diye yanıt verirken, grup itiş- kakışla yürümeye başladı. Ancak yaklaşık 200 metre kadar gidebilen milletvekilleri askerlerin barikatını aşamadı.

Barikatta askerlerle tartışmalarının görüntülerine kendi sosyal medya hesabında paylaşan HDP Şanlıurfa Milletvekili Leyla Güven, İdil üzerinden Cizre'ye gitmelerinin engellendiğini, Nusaybin üzerinden gideceklerini söyledi. Güven, "Cizre'de yaşananlardan çok kaygılıyız" dedi.

HDP: MİLLETVEKİLLERİMİZ BİR EVE SIĞINDI

HDP"li milletvekilleri, akşam saatlerine doğru saat 18.00 sıralarında Cizre ilçesine girebildi. HDP'nin açıklamasında, "Cizre'de bulunan ve dün sabah saatlerinden itibaren şehre girişlerine engel olunan milletvekillerimiz saat 18.00 sıralarında yürüyerek şehir merkezine girmişlerdir. Milletvekillerimize mahallelere girdikleri sırada güvenlik güçleri gerçek mermiler ve biber gazıyla saldırıda bulunmuşlar, milletvekillerimiz saldırı üzerine bir eve sığınmışlardır" denildi.

VALİLİK: İHTİYAÇLAR KARŞILANIYOR

Şırnak Valiliği, sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre İlçesi'nde vatandaşların başta sağlık olmak üzere gerek duydukları tüm ihtiyaçların titizlikle karşılandığını açıkladı. Valilik'ten konuyla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Cizre İlçesi'nde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini tehdit eden ve etrafa sivil, asker, polis demeden pervasızca roket, patlayıcı ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK mensuplarını yakalamak ve vatandaşlarımızın günlük hayatlarını idame etmelerine mani olan patlayıcı madde ve mayın düzenekleri yerleştirilerek oluşturulmuş hendek ve barikatları bertaraf etmek amacıyla güvenlik kuvvetlerimiz hukuk düzeni içerisinde vatandaşlarımıza herhangi bir zarar gelmemesi için çalışmalarını itinayla sürdürmekte olup, bu çerçevede vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için sokağa çıkma yasağı devam etmektedir. Devam eden süreçte vatandaşlarımızın başta sağlık olmak üzere gerek duydukları ihtiyaçları titizlikle karşılanmaktadır."

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Güvenlik güçlerinin geçişlerini engellemek için kazılan hendek ve kurulan barikatlarda tuzaklanan bombalar bulundu. Güvenlik güçleri olası saldırılara karşı, hendek ve barikatlara frekans karıştırıcı Jammer'li araçlarla yaklaşıp patlayıcıları etkisiz hale getiriyor.

Ekmek sıkıntısının yaşandığı belirtilen Cizre'de belediye bazı fırınları açıp ekmek üretmeye başladı. Açılan fırınların önünde uzun kuyrukların oluştuğu belirtildi.

İPEKYOLU'NDA GEÇİŞLERE KONTROLLÜ İZİN

Cizre'de sokağa çıkma yasağı nedeniyle İpekyolu'nda bekletilen araçların geçişine de kontrollü izin verilmeye başlandı. Cizre'nin dışından geçen çevre yolunda güvenlik sağlandıktan sonra araçların geçişi belirli aralıklarla sağlanıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz