Çocuk susar, sen susma!

BİNGÖL'de, Demokratik İslam Kongresi öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları, kentte bir erkek çocuğuna yönelik cinsel istismar olayını protesto etti.

Çocuk susar, sen susma!

Genç Caddesi Dörtyol Saat Kulesi önünde toplanan grup açtıkları pankartlarla giderek yaygınlaşan cinsel istismar olaylarını protesto etti. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Halime Aksoy, Bingöl'de de bir kaç cinsel istismar olayı yaşandığını, ancak yeteri tepkinin gösterilmediğini söyledi. Halime Aksoy, bu tür olaylarla dini inanç, ideoloji, statü ve meslek farkına bakılmaksızın ortak mücadele edilmesi çağrısında bulundu.

Bingöl'de DİK öncülüğünde bir araya gelen yüzlerce kişi kentte yaşanan cinsel istismar skandalına tepki göstererek, suçluların bir ana önce cezalandırılmasını istedi. "Çocuk susar sen susma" diyen kitle adına açıklama yapan DİK Şuura Üyesi Halime Aksoy, artan cinsel istismar skandallarına dikkat çekerek, toplumsal sessizliğinin failleri cesaretlendirdiğine vurgu yaptı.

Bingöl'de yaşanan cinsel istismar skandalına tepki gösteren ve suçluların bir an önce hak ettiği cezayı almasını isteyen yüzlerce kişi Saat Kulesi önünde bir araya geldi. Demokratik İslam Kongresi (DİK) öncülüğünde bir araya gelen ve aralarında siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de bulunduğu kitle, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" pankartı ve "Çocuk susar sen susma", "Ben çocuğum elinizi bedenimden çekin" dövizlerini taşıdı. Kitle adına konuşan DİK Şuura Üyesi Halime Aksoy, günden güne ülkede ortaya çıkan cinsel istismar vakalarına dikkat çekti.

'Sessizlik failleri cesaretlendiriyor'

Bingöl'de daha önce de istismar vakalarının yaşandığını ancak toplumun gerekli tepkiyi göstermediği için yetkili kurumların olayın faillerine caydırıcı cezalar verilmediğini söyleyen Aksoy, bu durumun yeni istismarlara neden olduğuna vurgu yaptı. İstismarcıların cezalandırılmaması, verilen cezaların yetersizliği ve halkın sessizliğinin sapkınları cesaretlendirdiğini dile getiren Aksoy, toplumsal doku ve sosyal barışı korumak için daha fazla ses çıkarılması ve yetkili kurumlara daha fazla baskı yapılması gerektiğini vurguladı. Aksoy, "Unutmayın ki bu olaylar devam ettikçe, çocuklarımızın isimlerindeki harflerin sayısında küçülme devam edecek, beklide sadece isim ve soy isimlerinin baş harfleri ile anılacak çocukların arasına, Allah korusun sizin çocuklarınız da eklenebilecektir. Ya susup yok olacak ya da güçlü bir ses çıkararak kendimizi ve geleceğimizi korumuş olacağız" dedi.

Yapılan açıklamaların ardından yürüyüşe geçen kitleye polis engel olmaya çalıştı. Polis engelini dinlemeyen kitle yolu trafiğe kapatarak Ziraat Bankası önüne kadar, " Susma sustukça sıra sana gelecek", "Çocuk bedenine dokunma" sloganlarıyla yürüyüş düzenledi. Genç Caddesi üzerinde bir süre yürüyen grup ardından dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz