Görüş Bildir

Çölyak hastaları piknikte buluştu

Diyarbakır Kayapınar ilçe Belediyesi tahıl ürünlerini yiyememe hastalığı olarak bilinen Çölyak hastaları ve aileleri için piknik düzenledi.

Çölyak hastaları piknikte buluştu

Piknik yapan aileleri Başkan Vekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcıları Servet Yılmaz, İhsan Avcı ve meclis üyeleri ziyaret etti. Başkan Vekili Mahmut Dağ, ailelerle sohbet ederek sorunları dinledi, çocuklarla birlikte halay çekti. Dağ ve beraberindekiler daha sonra Çölyak hastaları için belediye tarafından yapılan özel yemekleri aileler ve çocuklarla birlikte yedi.

ÇÖLYAK HASTALARI

Mahmut Dağ, "Bu hastalığı olan çocukların yemek sorunları aileler için büyük bir zorluk. Sonuçta bu çocuklar tahılsal hiçbir örün yiyemiyorlar. Onlar için özel yapım yiyecekler de çok pahalı. Belediye olarak derneklerinin bize yaptığı başvuru sonucu bölgemizde yaşayan ve maddi durumları iyi olmayan 38 hastaya her ay gıda yardımında bulunuyoruz. Bu günde aileleriyle birlikte bu arkadaşlarımızı pikniğe getirerek güzel bir gün yaşamaları sağlamaya çalıştık. Belediye olarak dezavantajlı guruplara hizmet bizim için her zaman öncelik olmuştur" şeklinde konuştu.

PİKNİKTE BULUŞMA

Güneydoğu Çölyak Derneği Başkanı Veysi Çoban ise, "Bu çocuklarımız buğday, yulaf, arpa ve çavdar ve bunlardan yapılmış hiçbir örün yiyemiyorlar. Bu hastalarımızın yiyebileceği ürünleri çok pahalı ve her yerde satışı yapılmıyor. Kayapınar Belediyesi derneğimizin gıda yardımı isteğini kabul etti. Bu günde bizleri bir araya getirerek bizim için çok önemli bir etkinlik yaptı. Bu nedenle kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

Başkan Vekili Mahmut Dağ ve beraberindekiler daha sonra çocuklara Kürtçe masal okuyan bebekler dağıttılar ve ailelerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi