Cumhuriyetin 2. Yüz yıl çocukları!

Diyarbakır’da 'Türkiye Yüzyılında' 85 çocuk dünyaya gözünü açtı

Cumhuriyetin 2. Yüz yıl çocukları!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim tarihinde yüzüncü yılını doldurup ikinci yüzyılına geçişinde Diyarbakır’da toplamda 85 yeni doğan çocuk dünyaya geldi.

Türkiye'nin ikinci yüzyılına geçişinde Diyarbakır’da toplamda 85 çocuk dünyaya gözünü açtı. Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Kadın Doğum Uzmanı olarak görev yapan Gül Çavuşoğlu, Diyarbakır’da 27’si kendi hastanelerinde olmak üzere toplamda 85 çocuğun dünyaya geldiğini söyledi.

CUMHURİYETİN İKİNCİ YÜZYIL ÇOCUKLARI

Cumhuriyet'in 100'üncü yılında dünyaya gelen çocukların bir sonraki yüzyılı görmesi temennisinde bulunan Çavuşoğlu,” Dün, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına hep birlikte şahitlik ettik. Bizim kendi hastanemizde 27 çocuk olmak üzere toplamda Diyarbakır’da 85 yeni doğan çocuk dünyaya geldi. Umarız ki, yeni doğan çocuklarımızda cumhuriyetin bir sonraki yüzüncü yılını görmesini temenni ediyorum” dedi.

Cumhuriyetin 100'üncü yılında çocuğunu kucağına alan Ayşe Çağındağ, çocuğunun böyle bir günde doğmasından gurur duyduğunu dile getirdi. Çağırdağ, “Çocuğumun doğum yılı bugüne denk geldiği için gurur duyuyorum. Dilerim Allah'tan; vatana, millete hayırlı bir evlat olur. İsim olarak daha düşünmedik. Babasıyla birlikte oğlumuza güzel bir isim vereceğiz” ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz