Davutoğlu: Diyarbekir'den ders almaya geliyoruz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kurban Bayramı namazını, Diyarbakır'ın tarihi Ulu Camii'nde kıldı. Namaz sonrası camidekilerle tek tek bayramlaşan Davutoğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. "Diyarbekir'den feyz almaya, ders almaya geliyoruz" diyen Davutoğlu, kente gelmeyi özellikle tercih ettiğini söyledi.

Davutoğlu: Diyarbekir'den ders almaya geliyoruz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gece yarısı geldiği Diyarbakır'da bu sabah Kurban Bayramı namazını merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulu Camii'nde kıldı. Davutoğlu'nun kente gelişi nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alındı. Dağkapı ve Balıkçılarbaşı tarafından Ulu Camii'ye giden bütün cadde ve sokaklarda güvenlik bariyeri kuran polis, bayram namazı için camiye gelenleri hem burada hem de cami girişinde sıkı aramadan geçirdi, cami içi ve çevresinde üst düzeyde güvenlik önlemleri alındı.

'DİYARBAKIR, KÜLTÜRÜMÜZÜN, İNANCIMIZIN OMURGASI'

Başbakan Davutoğlu'na namazda Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbetttin Arzu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mendi Eker, Vali Hüseyin Aksoy ve milletvekilleri eşlik etti. Davutoğlu, namazın ardınan cami içinde ve dışında vatandaşlarla bayramlaştı.

Cami avlusunda açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, vatandaşların bayramını kutlayarak birlik ve kardeşlik mesajı verdi. "Diyarbakır kültürümüzün inancımızın omurgası" diyen Davutoğlu, "Her şeyden önce bu mübarek bayram sabahında, ülkemizin güzel Diyarbakırımız'ın, İslam Dünyası'nın ve bütün insanlığın bayramını tebrik ediyorum. Şu an Arafat'tan Müzdelife'ye, Müzdelife'den Mina'ya, ordan Kabe'ye yürüyen hacılarımızın hacılarının kabul edilmesini, duaların kabul edilmesini diliyorum. Kurban Bayramı'nı kutlarkan birliğimizin, kardeşliğimizin kıymetini daha yakından idrak ediyoruz. Bugün Ulu Cami'de bayram namızını idrak ettik. Diyarbakır, kadir kültürümüzün, inancımızın omurgası ve Peygamberler, Sahabeler kentidir. Her yerde bayram namazı güzeldir ama Diyarbakır'da başkadır. Diyarbekir, İslam medeniyetinin önemli merkezlerinden, tevhid inancının ilk başlangıç noktalarındandır. Ulu Camii de Mekke, Medine ve Kudus'te Mescid-i Aksa'dan, Şam'da Emevi Cami'den sonra en çok ihtirama mashar olmuş, en büyük mabedlerimiznden, en kadir mabetlerimizden biridir. Buradan Diyarbekirli kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Diyarbakırlı kardeşlerimizin gözündeki muhabet ışığı, o derin aşk yüzlerine yansımıştı. Bütün kardeşlerime gösterdikleri muhabbetten dolayı teşekkür ederim. Burada bayram namazı kılmak, büyük bir meziyet ve imtiyazdır. Burada bulunmaktan gurur ve onur duyuyorum" dedi.

'DİYARBEKİR'DEN FEYZ ALMAYA, DERS ALMAYA GELİYORUZ'

Gezinin siyasi bir amacının olup olmadığı yönündeki bir başka soruya da Başbakan Davutoğlu, "Bugün seçim için gelmedim. Bunun siyasetle hiçbir ilişkisi yok. Onun için hiçbir siyasi falliyette de bulunmayacağım. Bugün sadece il başkanlığmıızı ziyaret edeceğim. Ama bayramda bugün beraberiz. Bundan sonra da sık sık Diyarbekir'e her zaman oludğu gibi geleceğiz. Diyarbekir'den feyz almaya, ders almaya geliyoruz" diye yanıtladı.

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz