DBB: Bakanlık, memur alımı iznini 29 Mart’ta iptal etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 387 memur alımı iptalinin bakanlığın onayı ile 31 Mart seçimlerinden iki gün önce yapıldığını belirterek, konuya ilişkin yapılan haberleri yalanladı.

DBB: Bakanlık, memur alımı iznini 29 Mart’ta iptal etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bazı internet sitelerinde memur alımları ile ilgili çıkan haberlere ilişkin yazılı açıklama yayınladı. Memur alımı izninin seçimlerden iki gün önce iptalinin bakanlık onayı ile yapıldığı belirtilen açıklamada, “Göreve başladığımız 16 Nisan 2019 tarihinden itibaren yaptığımız incelemeler doğrultusunda önceki yönetim tarafından personel ihtiyacının karşılanması için 13 Eylül 2018 tarihinde Meclis kararı alınmıştır. Karara istinaden 15 Ocak'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilen üst yazıyla personel ihtiyacının karşılanması için gerekli izinlerin verilmesi talep edilmiştir. Memur alımına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında 20 Şubat'ta 387 memur alım ilanı yayımlanmış ve söz konusu ilana başvuruları 20 Şubat ile 6 Mart tarihleri arasında alınmıştır" denildi.

‘BAKANLIK İPTAL ETTİ’

Açıklamanın devamında başvurucuların tabi tutulduğu sözlü sınav sonuçlarının 7 Mart ile 10 Mart 2019 tarihleri arasında açıklanması gerekirken, konuya dair herhangi bir açıklamanın yapılmadığına dikkat çekilerek, "Memur alımı izninin 29 Mart tarihli ve 75967 sayılı Bakanlık onayıyla iptal edilmiştir. Bazı basın yayın organları tarafından yayımlanan haber gerçek dışı ve yalan haberdir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz