Görüş Bildir

DBP’den kayyumla ilgili açıklama

Diyarbakır Valiliği tarafından KHK ile Diyarbakır Sur ve Silvan Belediyelerine kayyum atanmasıyla ilgili Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi bir açıklama yaparak bunun bir gasp olduğunu belirtti.

DBP’den kayyumla ilgili açıklama

Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan İlçe Belediyeleri'ne kayyum atamasıyla ilgili yazılı yaptığı açıklamada, bunun bir gasp olduğunu belirtti. Açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbe girişimi ile mücadele adı altında çıkarılan OHAL ve buna bağlı hazırlanan Kanun Hükmünde Kararnamelerin, Kürt halkının kazanımlarına yönelik bir saldırı olduğunu öne sürülerek, şöyle denildi:

"AKP'nin halkımıza ve kazanımlarına yönelik saldırılarının bir tek nedeni olabilir o da halkımızın görkemli direnişleri karşısında çaresizleşen Erdoğan ve hükümetinin bu anti demokratik ve hukuksuz yöntemlerle sonuç alma çabasıdır. AKP hükümeti seçimlerle kazanamadığı belediye başkanlıklarına yönelik bir süredir hayata geçirmeye çalıştığı kayyum atama çabası, uzun süredir hayata geçiremese de, en son 2 Eylül de çıkartılan kanun hükmündeki kararname ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun meydan okurcasına açıkladığı 28 belediyeye kayyum atanacak açıklaması, bu konudaki tavır ve tutumlarını ortaya koymuştur. İçişleri Bakanı'nın sayı vererek yapmış olduğu bu açıklama, belediyelerimize yönelik alınan bu hukuksuz kararın uygulanacağı yönündedir. Bu konuda, partimiz her ne biçimde olursa olsun, belediyelerimize sonuna kadar halkımızla beraber sahip çıkacağımızı daha önce açıklamıştı. Bu gün halkımızın kazanımlarına yönelik geliştirilen bu hukuksuzluğa sessiz kalmayacağımızı tekrar belirtmekteyiz. Kamuoyuna çağrımız kayyum atama bir gasptır, halkın iradesine karşı bir darbedir. Bu gasp ve darbeye karşı herkesin sesini yükseltmesi, halkın öz iradeleriyle kazanılmış demokratik mevzilere sahip çıkması bir gasp ve darbe dinamiği içerisinde hareket eden AKP'nin yaklaşım ve uygulamalarına karşı demokratik direnişi her yerde yükseltmeliyiz. Belediyelerin bu gaspçı zihniyete karşı savunmalıyız. Kürt halkı iradesine sahip çıkmalıdır. Sandıkta yendiği AKP iradesinin kayyum yoluyla bir daha egemenliğini kurmasına sessiz kalınmamalıdır. Buna karşı herkesi kendi il ve ilçelerde demokratik temelde kazanılmış belediyelere sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu faşist zihniyete ve uygulamaya karşı sesini yükseltmeye çağırıyoruz."

DHA

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi