Görüş Bildir

DEAH müfettiş kıskacında

Sağlık Bakanlığı, gelen yoğun şikayetler üzerine Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yolsuzluk iddialarını araştırmak üzere müfettiş görevlendirdi. İhale ve alım-satım dosyaları dahil Başhekim Yağmur dahil 32 kişinin adı geçiyor.

DEAH müfettiş kıskacında

Adı sık sık yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen ve daha önce de defalarca müfettişlerin denetiminden geçen Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi yeniden yolsuzluk iddialarıyla çalkalanıyor. Hastane içinde yapılan alım-satım, hizmet alımları ve demirbaş ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine Sağlık Bakanlığı’nın müfettiş görevlendirdiği ortaya çıktı. Bu konuda yapılan yoğun şikayetleri dikkate alan bakanlığın görevlendirdiği müfettişlerin önümüzdeki günlerde Diyarbakır’a gelerek iddiaları soruşturması bekleniyor.

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili yapılan şikayetlerde başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur, ambar sorumlusu dahil hastanenin kritik noktalardaki yöneticilerinin şikayet edildiği bildirildi.

32 KİŞİ HAKKINDA ŞİKÂYET YAPILDI

Toplam 32 kişi hakkındaki şikayetleri soruşturacak olan müfettişlerin vereceği rapor doğrultusunda hastane yöneticilerin yargı yolu açılabilecek. Soruşturma sonucunda bir çok hastane yetkilisine zimmet çıkarılabileceği de belirtiliyor.

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi daha önce de yolsuzluk iddialarıyla çalkalanmış, bakanlık bunun üzerine müfettiş görevlendirerek görevini kötüye kullandığı öne sürülen başhekim Yağmur ve hastane yöneticilerini sorgulamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi