Demirtaş’a suç duyurusu

Dicle-Fırat Diyalog Başkanı Muhittin Batmanlı, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında Sur'a yürüyüş çağrısında bulunduğu için suç duyurusunda bulundu. Batmanlı, halkın huzurunu bozacak tutumun karşısında olacaklarını söyledi.

Demirtaş’a suç duyurusu

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş geçtiğimiz ayın son günü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar için herkesin bulunduğu yerlerden Sur’a yürümesi için çağrıda bulunmuştu. Bu çağrının ardından bir açıklama yapan Diyarbakır Dicle-Fırat Diyalog Grubu Başkanı Muhittin Batmanlı ‘tek bir insan yaralanır, ölürse Demirtaş’ı dava edeceğim’ demişti. Olaylarda pek çok kişinin yaralandığını, gözaltına alındığını ve kamu mallarına zarar geldiğini söyleyen Muhittin Batmanlı suç duyurusunda bulunmak için bu gün Diyarbakır Adliyesi'ndeydi.

DEMİRTAŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunan Muhittin Batmanlı, ‘sessizlerin sesi’ olduklarını belirterek çocukların yaşamını yitirdiği bir coğrafyada daha fazla sessiz kalamayacaklarını söyledi.

“Kimden kaynaklanmış olursa olsun halkımızın huzur ve barış ortamını tehdit edici tüm hareket ve tutumların karşısında olacağımızı kamuoyuna açıklamıştık. Sayın Demirtaş, halkı sokaklara çağırarak toplumsal şiddet ve kaosun oluşmasına, halkın can ve mal güvenliğinin, toplumsal barış ve sağduyu ortamının bozulmasına sebebiyet vermiştir.  Halkımızın barışa en çok ihtiyaç duyduğu bir zamanda can ve mal güvenlikleri zarar görmüş, anayasal haklarının ihlal edildiği bir zemin hazırlanmıştır. Ben bütün STK’ları böyle tutumlar karşısında harekete geçmeye davet ediyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler