Demokrasinin olmazsa olmazı

Diyarbakır Valisi Karaloğlu'dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı.

Demokrasinin olmazsa olmazı

DİYARBAKIR - Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karaloğlu mesajında, gazeteciliğin önemli bir meslek kolu olmasının yanı sıra, demokrasinin de olmazsa olmazlarından biri olduğunu bildirdi.

Gazeteciliğin, demokrasi tarihine paralel olarak geliştiğini ve kurumsallaştığını ifade eden Karaloğlu, doğru ve hızlı iletişim imkanlarının olmadığı günlerden, teknolojinin hızla geliştiği bugünlere, gazetecilerin her an her yerde, büyük bir özveri ile doğru ve tarafsız habere ulaşmak ve kamuoyuna ulaştırmak için emek verdiğini belirtti.

Karaloğlu, mesajında şunları kaydetti:

ŞEHRİN GELİŞMESİNE KATKI                

"Şehrimizin gelişmesi, kalkınması ve vatandaşımızın refahının artması için ürettiğimiz proje ve hizmetlerin kamuoyuna duyurulması ve doğru anlaşılması noktasında gece gündüz emek veren gazetecilerimizin de çok büyük katkıları ve rolleri var. Şehrimiz, ülkemiz ve vatandaşımız için başarılı çalışmalara imza atmak üzere emek verdiğimiz bu yolculukta aynı sorumluluğu paylaşıyoruz. Bu yolda, yüksek bir sorumluluk ve vazife bilinciyle ve hep birlikte, şehrimizi hak ettiği yere taşımak; insanımızı da arzu ettiği yaşam standartlarına kavuşturmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, daha güzel daha huzurlu daha müreffeh bir Diyarbakır hedefiyle 1,5 buçuk yıldır yürüttüğümüz mücadeleye, doğru ve tarafsız haberleriyle katkı sağlayan tüm gazetecilerimize içtenlikle teşekkür ediyor, bu zor görevlerinde muvaffakiyetler diliyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nüz kutlu olsun."

Kaynak: Diyarbakır Söz