Dicle Üniversitesinde, "Doğumunun 300. Yılında Immanuel Kant ve Epistemoloji Sempozyumu” yapıldı

Dicle Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü tarafından Kültür ve Sanat Merkezinde “Doğumunun 300. Yılında Immanuel Kant ve Epistemoloji Sempozyumu” düzenlendi.

Dicle Üniversitesinde,

Dicle Üniversitesinde düzenlenen, “Doğumunun 300. Yılında Immanuel Kant ve Epistemoloji Sempozyumu”na katılan akademisyenler Kant’ın epistemolojisinin ve kavramlarının bilim, kültür, dil ve diğer filozoflar ile bağlantısını tartıştıkları 28 bildiri ile katkı sundu.

Sempozyum açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız, Sur İlçe Kaymakamı ve Sur Belediyesi Başkan Vekili Asım Solak ve Edebiyat Fakültesi Dekanı M. Mesut Ergin katıldı.

Sempozyum Felsefe Bölümü öğretim üyelerinden ve sempozyum koordinatörlerinden Dr. Öğr. Üyesi Siracettin Aslan’ın açılış konuşması ile başladı. Aslan, Dicle Üniversitesi  Rektörlüğüne ve Sur Kaymakamına destekleri için teşekkürlerini sunduktan sonra Dicle’nin yanı başında, Hevsel Bahçeleri’ne nazır, insanlık hikayesinin, düşüncesinin tarihi kavşağında yer alan, onlarca uygarlığa ev sahipliği yapmış Diyarbakır’da, Sur’da, felsefe tarihinin ve modern felsefenin en büyük isimlerinden birini, Kant’ı, onun felsefesini ve özellikle onun bilgi kuramını, iki gün boyunca Diyarbakır’da konuşuyor olmanın, tartışıyor olmanın heyecanını, keyfini ve bereketini yaşayacaklarını belirtti.

Felsefe Bölüm Başkanı ve sempozyum koordinatörü Doç. Dr. Nurten Öztanrıkulu Özel, sempozyumu birlikte planladıkları Türkiye Kant Topluluğu’na ve Rektörlüğümüz ile Sur Kaymakamımıza teşekkürlerini sunduktan sonra Kant’ın, 300. Doğum yılı sebebiyle bütün dünyada çeşitli etkinler gerçekleşirken bu coğrafyada da Kant’ın epistemolojisini tartışacak önemli akademisyenleri bir araya getirmenin heyecanı içinde olduklarını belirtti.
Dr. Öğr. Üyesi Sıracettin Aslan, Öğr. Gör. Seyit Ahmet Atak ve Arş. Gör. Fatih Kök’e sempozyum hazırlık sürecindeki uyumlu işbirliği için de minnettar olduğunu ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Tanyıldız sempozyumun Dicle Üniversitesinde gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdikten sonra kuş sesleri arasında, bu tarihi atmosferde felsefe konuşulacak olmasının eşsizliğine dikkat çekerek başarılar diledi.

Sur İlçe Kaymakamı ve Sur Belediyesi Başkan Vekili Asım Solak bölgemizde felsefe sempozyumunun gerçekleşiyor olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımcılara sempozyumdan sonra Hevsel Bahçeleri’ni, surları ve nice tarihi mekanı gezmeleri konusunda da öneride bulundu.


Sempozyum Gaziantep, Mardin Artuklu ve Bingöl  Üniversitelerinden öğrencileriyle birlikte gelen akademisyenler ve büyük bir dinleyici kitlesiyle hem şehrimizin hem de bölgenin dikkatini çekti.

Kapanışta Türkiye Kant Topluluğu Yönetim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Nurten Öztanrıkulu Özel ve Dr. Öğr. Üyesi Siracettin Aslan’a unutamayacakları bu sempozyumu düzenledikleri için teşekkür belgeleri takdim etti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz