Dicle Üniversitesinde Filistin için yardım kermesi kuruldu

Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri ile Yetimler Vakfı Filistin'e destek amaçlı kermes açtı.

Dicle Üniversitesinde Filistin için yardım kermesi kuruldu

Dün itibariyle 18 gündür işgal rejiminin yoğun saldırısı altında olan Filistin, uygulanan ambargo ile zorlu bir dönemden geçiyor.

Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede başlatılan yardım çalışmaları kapsamında sivil toplum örgütleri ve farklı alanlarda faaliyetlerde bulunan oluşumlar adeta bir seferberlik içerisine girdi.

GELİRİ FİLİSTİNLİLERE

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde Bilge Gençlik Kulübü öğrencileri ile Yetimler Vakfı Filistin'e destek amaçlı kermes çalışması başlattı.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Bilge Gençlik Kulübü Başkan Yardımcısı Yakup Tunç, tek gayelerinin imkanlar nispetinde Filistin direnişine katkı sunmak olduğunu söyledi.

Tunç, "Bilge Gençlik Kulübü ve Yetimler Vakfı olarak kermes düzenledik. Hayırseverlerin katkılarıyla ev yemekleri stantları oluşturduk ve öğrenci kardeşlerimizin yoğun bir teveccühü oldu. Kermesimizi bugün İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde gerçekleştirdik, perşembe günü de Fen Fakültesinde gerçekleştireceğiz. Kardeşlerimiz Filistin için ellerinden geleni yapıyor." dedi.

Yürütülen çalışmada emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Tunç, "Bizler oradaki zulmü görüyoruz ve bu konuda oldukça mahzunuz, elimizden ne gelirse yapmaya çalışıyoruz. Allah kardeşlerimizden razı olsun, hayırseverlerin hayrını kabul etsin." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler