Görüş Bildir

'Dicle Vadisi Projesi bizimdir, başkasının değil'

İçten, Dicle Nehri çevresinde hayata geçirilecek olan Dicle Vadisi Projesi'nin kendilerine ait olduğunu belirterek, başkasının sahip çıkmamasını gerektiğini söyledi.

'Dicle Vadisi Projesi bizimdir, başkasının değil'

DİYARBAKIR-Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, hükümet olarak çevre konusunda yaptıkları yatırımları anlattı. Diyarbakır'ın modern çevre ve şehircilik anlayışına uygun bir kent olması için çabalarının sürdüğünü belirten İçten, amaçlarının yaşanabilir bir çevre ve yaşanabilir yerleşmeler sağlamak olduğuna dikkat çekti. İçten, "Türkiye ve Diyarbakır halkı bizi 10 yıldır başlarına taç yaptı. Her seçimden birinci parti çıktık. Halkın teveccüh ve takdirlerine layık olabilmek için gece demeden gündüz demeden çalışıyoruz. Hizmet ettik, ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz. Ak Parti olarak millete tepeden bakma devrinin bitirdik." diye konuştu.

DİCLE VADİSİ PROJESİ BİZİMDİR, BAŞKASININ DEĞİL

İktidarlarının planlı kentleşme ve konut üretimi programı kapsamında 10 yılda tüm ülke sathında 560 bin konut ürettiklerini dile getiren İçten, Diyarbakır'ın her iyi oluşumdan nasibini aldığını hatırlattı. Bu kapsamda Diyarbakır'da bulunan merkez ilçe ve beldelere 2011-2012 yılları arasında 289 milyon 803 bin 293 lira kaynak aktarıldığını ifade eden İçten, milleti ezen zihniyetlerin bitme aşamasına geldiğini vurguladı.

"AYRIM YAPMADAN DAHA ÇAĞDAŞ BİR DİYARBAKIR İÇİN VARIZ"

Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Bakanlık yetkilileriyle sürekli istişare halinde olduklarını belirten İçten şunları söyledi: "Çermik Belediyesi'ne 98 bin 733 lira çöp toplama aracı yardımı yaptık. Çevresel Etki ve Değerlendirmesi adına Dicle Havzası izleme çalışmaları, Emisyon Ölçüm sistemleri kurulması gereken tesislere sistem kurdurduk, hava kalitesi izleme çalışmalarına önem verdik. 13 tesise Geçici Faaliyet Belgesi, 1 tesise de Çevre İzni Lisansı verdik, 4 adet tesis için rapor süreci devam etmektedir."

İLBANK PARTİ AYRIMI YAPMADAN PARA AKITTI

Diyarbakır'a parti ayrımı yapmadan kaynak akıttıklarını anlatan İçten şöyle devam etti: "Diyarbakırımıza ne yapsak azdır. Yaptığımız hizmetlerde bu bizdendir değildir ayrımı yapmadık. İlbank 'Bdp'li belediyedir, AK Partili belediyedir' diye bir ayrım yapmaksızın para akıttı. Biz her zaman insana ve onun mutluluğuna yatırım yaptık. 5779 sayılı yasa gereği ki bu yine bizim yasamız; Özel İdareler ve Belediyelere 2011-2012 Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden İlbank aracılığıyla 300 milyon liraya yakın katkı sağladık. Bundan da asla gocunmadık. Biz halkımıza verdiğimiz sözü tutmak için varız. Ak Parti hem Diyarbakır hem de Türkiye için büyük bir şanstır. Başka partiler kabul etmese de, milletin hizmetkarı olmaya devam edeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi