Dicle'de sel maddi hasara yol açtı

Dicle İlçesi'ne bağlı Gelincik (Arsen) Köyü'nde etkili olan sağanak yağış sele neden olurken, 4 ev sular altında kaldı. Ev eşyalarının kullanılamaz hale geldiği selde, 20 küçük baş hayvan da telef oldu.

Dicle'de sel maddi hasara yol açtı

Dicle İlçesi'nde, dün gece etkili olan ve 1 saat süren sağanak yağış nedeniyle Gelincik (Arsen) Köyü'nde sel oluştu. Su altında kalan köyde yurttaşlar, canlarını kurtarmak için yüksek yerlere sığındı. Köyde 4 ev, ahırlar, tarlalar sular altında kalırken, yurttaşlar canlarını zor kurtarabildi. Sular altında kalan ahırlarda 20 küçükbaş hayvan telef olurken, evdeki eşyalar ise kullanılamaz hale geldi. Aradan 1 gün geçmesine rağmen, köye herhangi bir yardım gitmezken, köylüler isyan etti. BDP Dicle İlçe Başkanı Cemal Abdulnasır Sert ile ilçe yöneticileri köyü ziyaret ederek, köylüler ile görüştü.

Köyde sular da kesildi

Büyük bir dağın yamacında kurulu bulunan köy, başlayan şiddetli sağanak yağmurun ardından, adeta taş yağmuruyla karşılaşmış gibi. Dere yataklarının bile yetersiz kalması sonucunda bir çok evin içi toprak, taş ve kayalıklarla dolmuş durumda. Arsenli yurttaşlar, meydana gelen felaketin büyüklüğü karşısında korkup büyük kayalıkların üstüne çıkarak canlarını zor kurtardıklarını belirtti. Geriye canları dışında hiçbir şeylerinin kalmadığını belirten yurttaşlar, sel felaketi sonucunda yaklaşık 20 küçük baş hayvanın yanı sıra yatacak, giyecek ve yiyecek hiçbir şeyleri kalmadığı için akrabalarının yanına sığınmak zorunda kaldıklarını söyledi. Köyün su şebekesi de dağlardan kopan büyük kayaların altında kaldığı bildirildi

Kaynak: Diyarbakır Söz