Dicle’deki PKK operasyonlarında 4 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Dicle ilçesinde 5-7 Kasım tarihlerinde PKK'ya yönelik yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi, 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Dicle’deki PKK operasyonlarında 4 PKK’lı etkisiz hale getirildi

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince dağlık alanda faaliyet gösteren, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, uçaksavar mevzileri ve malzemelerini ele geçirmek için operasyon düzenlendiği bildirildi.

Kurşunlu, Kırkpınar ve Kayaş mahalleleri ile Görüsedağı Tepe arasındaki bölgede 5-7 Kasım'da gerçekleştirilen operasyonda terör örgütü mensuplarıyla sıcak temas sağlandığı belirtilen açıklamada, arasında PKK'nın "bombacısı"nın da bulunduğu 4 teröristin etkisiz hale getirildiği, bunlardan ikisinin kimliğinin tespit edildiği vurgulandı.

 Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bir terör örgütü mensubunun daha önceden emniyet birimlerinde örgüte üyelik suçundan kaydının bulunduğu, diğerinin ise ise Dicle ilçesi 27 Mayıs Mahallesi Üçyol mevkisinde ele geçirilen el yapımı patlayıcının üzerinde parmak izlerinin bulunduğu ve örgütün bombacısı olduğu tespit edilmiştir. Olayda yaralanan 2 personelimiz havayoluyla hastaneye nakledilmiş ancak bir kahraman silah arkadaşımız, müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."

SÖZDE MEZARLIĞIN ÇEVRESİNE PATLAYICI YERLEŞTİRİLMİŞ

Kurşunlu mevkisinde bulunan sözde terörist mezarlığı çevresindeki yollara yerleştirilen 17 patlayıcının imha edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sözde terörist mezarlığı bölgesindeki yasa dışı 7 yapı ve eklentileri ile 3 konteyner (mezarlara dokunulmamıştır), ilgili makamlar tarafından verilen yıkım ve el koyma kararlarına istinaden yıkılmıştır. Yapıların içinde çok sayıda el yapımı patlayıcıda kullanıldığı değerlendiren kesilmiş tüp başlığı ve örgüte ait doküman ile örgütü simgeleyen bez parçaları ele geçirildi."

Operasyonda teröristlerin kullandığı mağarada bir biksi, bir M-16 ve 3 kalaşnikof ile patlayıcı yapımında kullanılan 20 tüp ve çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı