Görüş Bildir

Dik bileşenlerden Kutlu Doğum

Demokratik İslam Kongresi (DİK) üyesi bir grup, 18 Nisan'da düzenleyecekleri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında basın açıklaması yaparak, bildiri dağıttı.

Dik bileşenlerden Kutlu Doğum

 Aralarında DİK bileşenleri, Azadi Hareketi ve İbrahimi-Der'in de bulunduğu bir grup din adamı, 18 Nisan'da Bağlar ilçesindeki Newroz Parkı'nda düzenleyecekleri Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri için Cuma namazı sonrası Ulucami önünde basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan DİK Şura üyesi Ekrem Baran, etkinlikleri merkezi olarak Diyarbakır ile Van'da yapacaklarını belirterek, 21 ilde de bu kutlamaları gerçekleştireceklerini söyledi.

Hazreti Adem'den Hazreti Muhammed'e kadar gelen bütün peygamberlerin halkların arasındaki sorunların çözümü için gönderildiğini ifade eden Baran, peygamberden önce kadınların, köleleştirilen insanların pazarlarda satıldığını ve çocukların diri diri gömüldüğünü anımsattı.

PEYGAMBER SEVGİSİ VE HAYATI                              

Hazreti Muhammed'in gelişiyle bu insanlık dışı uygulamalarla mücadele ettiğini ve bunlara son verdiğini aktaran Baran, "İslamiyet şiddet dini değildir. İslamiyetin özünde, rahmet, adalet, hak hukuk olduğunu hepimiz bilmekteyiz. Hazreti Muhammed'in gönderilişi tüm insanlığa rahmettir" dedi.

Medine sözleşmesinin tüm farklılıkların bir arada yaşamasına olanak sağladığını belirten Baran, şöyle konuştu:

"Bugün baktığımızda Orta Doğu'nun değişik ülkelerinde, Rojava'da Suriye'de 'İslam' adı kullanılarak vahşet uygulanıyor. Kadınlar pazarlarda satılıyor, çocuklar öldürülüyor, Müslüman ve diğer inançlara ait ibadet yerleri tahrip ediliyor. Hazreti Muhammed savaşa gidenlere, çocuklara, yaşlılara, ağaçlara ve ibadet yerlerine zarar vermemeleri konusunda uyarmıştır. Başta DAEŞ olmak üzere değişik gruplar bunu İslam adına yapıyorsa bu Hazreti Muhammed'in bize öğrettiği ne Kur'an'a ne de hadise uyuyor. Bundan dolayı Kutlu Doğum Haftası'nı İslam'ın gerçek özü nedir, Hazreti Muhammed'in gerçek yaşamı nedir? Bunları anlatmak için kutluyoruz."

Açıklamanın ardından Baran, Din Adamları Yardımlaşma Derneği Başkanı Hadi Koç ve beraberindekiler etkinliğe ilişkin bildiri dağıttı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi