Diko başkanı Yüksel’den “sahte altın” mesajı

Diyarbakır Kuyumcular Odası (DİKO) Mehmet Yüksel, kuyumcu esnafının imajına büyük zarar veren “Sahte Altın” sahtekarlığına karşı oda olarak kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi. Yüksel,” İki yıllık mücadele ile bunu minimum seviyeye getirdik. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Daha kararlı bir şekilde çalışıp inşallah bu işi esnafımız ve halkımız için sorun olmaktan çıkaracağız.” dedi.

Diko başkanı Yüksel’den “sahte altın” mesajı

Yüksel, verdikleri mücadelenin esnaf tarafından takdirle karşılandığını da kaydetti.

SAHTE ALTINA KARŞI KARARLI MÜCADELE

Diyarbakır Kuyumcular Odası (DİKO) Mehmet Yüksel, kuyumcu esnafının imajına büyük zarar veren “Sahte Altın” sahtekarlığına karşı oda olarak kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam ettiklerini söyledi.

Oda ekiplerinin bu konuyla ilgili olarak sahada yürüttüğü mücadeleye esnaftan büyük destek geldiğini anlatan Yüksel, her türlü bedeli göze alarak verdikleri mücadele sayesinde bu işin minimum seviyeye gerilediğini ifade etti.

İki yıllık mücadelenin zaferle sonuçlanma aşamasına geldiğini kaydeden Yüksel, bu sayede vatandaşın mağduriyetinin de önüne geçildiğini vurguladı.

“SAHTE ALTIN OLAYINI TAMAMEN GÜNDEMDEN ÇIKARMAK İSTİYORUZ”

Yüksel,”Sahte altın olayı Diyarbakır’a veya belli bir bölgeye özgü değil. Türkiye'nin pek çok yerinde bu tür olaylar vatandaşları zaman zaman mağdur ediyor. Bunun için odalarımız, yargımız, emniyetimiz tarafından mücadele veriliyor. Diyarbakır'da da iki yıldır mücadele veriliyor. Biz jelatin sistemi geliştirdik. Düşük ayarlı altınlara karşı darphane ürünlerimizi korumaya alıp öbürlerinin de satışını yasaklama projesi. Bu uygulandı ve güzel bir şekilde sistem oturdu. Bizden önce de  kötü niyetli insanlar bunu yapıp piyasa dağıtıyordu. Hem esnafımız hem de vatandaşlar mağdur oluyordu. İki  yıllık mücadele ile bunu minimum seviyeye getirdik. Ama bunu yeterli görmüyoruz. Daha kararlı bir şekilde çalışıp inşallah bu işi esnafımız ve halkımız için sorun olmaktan çıkaracağız.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler