Dilek vefat etti!

Anavatan'dan Diyarbakır Belediye Başkanlığı ve Milletvekilliği yapan Nurettin Dilek, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Dilek'in cenazesi vaziyeti üzerine Diyarsakır'da toprağa verildi.

Dilek vefat etti!

Anavatan Partisinde iki dönem Diyarbakır Milletvekilliği görevini yapan Nurettin Dilek, Ankara'da bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün, vefat etti.

DİYARBAKIR'DA TOPRAĞA VERİLECEK

1985-86 sezonunda Diyarbakır Belediye Başkanı iken aynı zamanda Diyarbakırspor Kulüp Başkanlığı görevinde bulunan ve yeşil-kırmızılı takımı Süper Lige taşıyan eski parlamenter Nurettin Dilek, Akçiğer rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gördüğü Ankara’da dün hayata gözlerini yumdu. Dilek'in cenazesi, vaziyeti üzerine Sur ilçesi Pınardüzü Mahallesi Camisi'nde dün ikindi namazı sonrasında kılınan cenaze namazı sonrası, aile mezarlığında toprağa verildi.

1952'de doğan Dilek, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Ziraat Yüksek Mühendisi olan Dilek, Diyarbakır Belediye Başkanlığı, Diyarbakır Spor Başkanlığı, Diyarbakır Kooperatifler Birliği Başkanlığı, Türk Belediyecilik Derneği Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. Dilek, TBMM'de, 18. ve 21. dönemlerde Diyarbakır Milletvekili olarak görev yaptı.

DİYARBAKIRSPOR CAİMASI

Dilek’in vefatı başkanlık yaptığı Diyarbakırspor camiasında derin üzüntüye neden oldu.  Diyarbakırspor kulübü yazılı açıklama yaparak, “Kulübümüzün başkanlığını yaptığı 1985-86 sezonunda şampiyon yaparak Süper Lige taşımış olan Diyarbakır eski belediye başkanımız ve eski milletvekilimiz Nurettin Dilek’in vefatını derin üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Allah’tan rahmet, sevenlerine, ailesine ve camiamıza başsağlığı diliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz