Dilenciler Her Yerde

Diyarbakır’da dilenciler, vatandaşları canından bezdiriyor. Her adım başı neredeyse bir dilenci ile karşılaşılan kentte, vatandaşlar ilgili kurumların görevlerini yapmalarını istiyor.

Dilenciler Her Yerde

Diyarbakır’da Ramazan ayı ile birlikte dilenenlerin sayısı arttı. Neredeyse adım başı karşılaşılan birçoğu mülteci, bazıları ise kendilerine mülteci süsü veren din istismarları, vatandaşları canından bezdirdi. Vatandaşlar, sadece kaldırımlarda değil, neredeyse her trafik ışığının altında bulunan ve binaları çıkarak, evlerin kapısını çalıp, vatandaşları rahatsız eden dilencilere çözüm bulunmasını istedi.

"SAYILARI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR"

Cihan Kaya adlı vatandaş, dilenciler yüzünden kaldırımlarda yürüyemediklerini belirterek, "Evlerimizde de bizi rahat bırakmıyorlar. Günde neredeyse 5 defa kapımızı çalıyorlar. Birçoğunun zor durumda olduğunu biliyoruz. Ancak bu mübarek ayı kullananlar da var. Artık devletin ve yerel yönetimlerin bu konuya çözüm bulması gerekiyor. çünkü sayıları her geçen gün artıyor" dedi.

"ŞEHİR DİLENCİ İSTİLASI ALTINDA"

Vatandaşlardan Mehmet Akatlı ise, kentin adeta dilenci istilası altında olduğuna dikkat çekerek, "Her yerdeler. Kaldırımlar, trafik ışıkları dilencilerden geçilmiyor. Işıklarda durduğumuzda arabamızın penceresini açmaya korkar hale geldik. Abartısız her ışıkta birkaç dilenciye rastlıyoruz. Bir süreden sonra canımızdan bezdiriyorlar bizi. Özellikle zabıtaların bu konuda görevlerini yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz