DİSİAD yönetimi değişti!

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği’nin (DİSİAD) 8. Olağan Genel Kurul toplantısı büyük bir ilgi ve katılım ile gerçekleştirildi. DİSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Edemen oldu.

DİSİAD yönetimi değişti!

Diyarbakır Ticaret Borsa konferans salonunda yapılan Genel Kurula katılım yüksek oldu. DİSİAD üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır OSB ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi A. İhsan Özdoğan, SMMMO Diyarbakır Şube Başkanı Mustafa Vural, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, DOĞUSİFED Başkanı Suat Çiftçi, GÜNTİAD Başkanı Mehmet Dalkıran, DOGÜNKAD Başkanı Rojda Yılmaz, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Doğan Patun ile Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Odalarının başkan ve temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

EDEMEN DİSİAD BAŞKANI

Nurullah Edemen başkanlığında tek liste ile gidilen Genel Kurula katılan DİSİAD üyelerinin oy birliği ile yeni yönetim kurulu belirlendi. 3 Dönem DİSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Burç Baysal hizmet yarışında bayrağı Nurullah Edemen'e teslim etti.

Genel Kurulda konuyan Edemen, "Yaklaşıp 20 yıldır sivil toplum örgütleri içerisindeyim. DİSİAD’da 17 yıldır süreyle yönetim kurulunda çeşitli görevler üstlendim. Bu süreçte edinmiş olduğum bilgi ve birikim ile bu görevi laikiyle yerine getirmeye çalışacağımdan emin olabilirsiniz. Yönetim kurulumuzu deneyimli arkadaşımızın yanı sıra genç ve dinamik yeni ekip arkadaşlarımızı da katarak güçlü bir yönetim kadrosu oluşturduğumuza inanıyorum. Nihayetinde sizlerin de teveccühü ile yeni yönetimimizi belirlemiş olduk. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum dedi.

YÖNETİM VE ÜYELERE TEŞEKKÜR

Edemen DİSİAD'a emek veren geçmiş dönemdeki başkan, yönetim kurulu üyeleri ve mevcut üyelere teşekkür ederken, hizmet yarışı bayrağını teslim aldığı Başkan Baysal'ın ve yönetici büyüklerimizin desteğini de alarak ellerinden geleni yapacakları sözünü verdi. Edemen, "Diyarbakır sivil toplum örgütlerinin asli kentimizin sosyal, kültürel ve ekonomik alanda gelişimini sağlamak ve üyelerimizin önünü açacak projeer üretip hayata geçirmektir. Ama asla unutmamız gerekenlerden biri Diyarbakır kentinin değerleri ve hassasiyetleridir, kentimiz sahiplenmemizdir. Kentimizde ve bölgemizi bu anlamda etkileyecek olumsuzluklara karşı hassasiyetimizi göstermeden biz kendimizi tamamlamış olamayız. Her koşulda kentimizi ve halklarımızı sahiplenmek zorundayız. Bu anlamda bütün kent bileşenlerini kucaklayıcı ve uzlaşıcı olmak için çaba göstereceğiz" diye konuştu.

Dilek ve temenniler kısmında söz alan Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütü başkanları DİSİAD’ın kentin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkıları ve kentin bütün paydaşlarıyla işbirliği içerisinde çalışmasından duydukları memnuniyeti belirterek yeni yönetime başarılar dilediler. Genel Kurul DİSİAD Yönetim Kurulunda görev alanların Edemen tarafından katılımcılara tanıtımıyla son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz