Diyar Galeria mezar oldu!

Diyarbakır’da iki Endonezyalı ve bir İranlı kadın da Diyar Galeria’da enkaz altında kaldı

Diyar Galeria mezar oldu!

Diyarbakır’da yaşamını yitirenlerin sayısı 242’ye çıkarken, ikisi Endonezyalı, biri İranlı üç kadının da depremde yıkılan Diyar Galeria’da enkaz altında kaldıkları ortaya çıktı.

Saatler ve günler geçtikçe Diyarbakır’daki acı da büyüyor. Depremde yaşamını yitirenlerin sayası 242’ye yükseldi. 42’si ağır 175 kişinin de hastanelerde tedavisi sürüyor. 768 kişi ise hastanedeki tedavilerinin ardında sonra taburcu edildi.

DİYAR GALERİA’DA YIKIM TEHLİKESİ

Diyarbakır’ın ilk alışveriş merkezi olan Diyar Galeria depremde çöken yedi binadan biri. Dört bloğu olan binanın bir bloğu 7,7’lik depremde çöktü, başka bir bloğu da 7,6’lık ikinci depremde kısmen çöktü. Diğer iki bloktaki çalışmalar ise yıkılma tehlikesi nedeniyle güçlükle yürütülüyor. Diyar Galeria için yıkım kararı verildi.

ÜÇ KADIN ENKAZ ALTINDA

Diyarbakır’daki otellerde masör olarak çalışan Endonezyalı Ni Wayan Supini ile adı öğrenilemeyen biri Endonezyalı ve biri İranlı üç kadın da enkaz altında kalanlar arasında. Kadınların, Diyar Galeria’nın yıkılan blokunun dokuzuncu katında oldukları öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz