Diyarbakır’a Başepiskopos

Fransa’da Keldani Cemaati rahibi olarak görev yapan Sabri Anar, Türkiye Keldani Cemaati Diyarbakır Başepiskoposu olarak seçildi.

Diyarbakır’a Başepiskopos

Fransa Arnouville’deki Keldani Cemaati rahibi olan Peder Sabri Anar, Bağdad Keldani Kilisesi Kutsal Meclisi tarafından ve Papa Françesko’nun onayı ile Türkiye Keldani Cemaati Diyarbakır Başepiskoposu olarak seçildi.

Monsenyör Sabri Anar, 1 Ocak 1966’da Uludere’de doğdu. İstanbul’da Minör Fransisken Seminerinde okudu ve ardından 1985’te Bağdat’ta Keldani Patrikhane Seminerine girdi. 10 Kasım 1990’da Île de France- İl dö Frans- bölgesindeki Keldani topluluğu için pastoral hizmetine başladığı Paris’te rahip olarak atandı.

DİYARBAKIR’A SEÇİLDİ

1990’dan 2006’ya kadar Sarcelles’teki St. Thomas Apôtre Kilisesi’nin başrahip yardımcısı ve ardından da başrahibi olarak görevine devam etti. 2016’dan bu yana Arnouville’deki St. Jean Apôtre-sen jan apot- Kilisesinde Sorumlu. 2017 yılında Keldani Kilisesi’ne Korepiskopos olarak atanan Monsenyör Anar Paris’te Katolik Enstitüsü’nde Kateketik Master derecesi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler