Diyarbakır adayından raylı sistem açıklaması

AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir adayı Mehmet Halis Bilden, Sur dışındaki bölgede hafif raylı sistem projesini hayata geçireceklerini söyledi.

Diyarbakır adayından raylı sistem açıklaması

AK Parti’nin Diyarbakır Büyükşehir adayı Mehmet Halis Bilden kentte görev yapan ulusal gazete ve televizyonların temsilcileriyle bir araya geldi. Bilden kent gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

“KAYYUMU ONAYLAMIYORUM”

Kayyum uygulaması hakkında konuşan Bilden, “Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın büyük bir saygı duyacağız. Halkın kararları başımızın üstündedir. Kayyum gönülden benimsediğim bir yöntem değil.

Hatırlayın lütfen, birileri burada barikat kurup özerklik ilan etti. 99’dan 2016 yılına kadar kayyum atanmadı belediyelere, zorunluluktan dolayı atandı. Sivil siyaset yürütüyoruz, Diyarbakır halkı beni tercih ederse halkla birlikte yöneteceğiz” dedi.

“SUR HARİÇ BÜTÜN DİYARBAKIR’DA RAYLI SİSTEM OLACAK”

Diyarbakırlı vatandaşların umutla beklediği hafif raylı sistem projesiyle ilgili konuşan Bilden, "Raylı sistem kurmayacağız. Raylı sistem titreşim oluşturduğu için kurulda reddetti.

Lastik tekerlekli araçlar kullanarak rink oluşturacağız. 100 burçla ilgili referandum yapacağız. Keçi burçunu nasıl kullanmak istersiniz diye vatandaşa soracağız. Ancak Sur dışındaki bölgede bildiğiniz gibi 14 kilometrelik bir hat ön görülmüş.

Dağkapı’dan Araştırmaya giden bir hat. Biz burayı şöyle revize ediyoruz. Şehir içinden geçen tren hattı ile hafif raylı sistemi belirli yerlerde birleştireceğiz”

“BURÇLARI RESTORE EDECEĞİZ”

Tarihi Surlarda yürütülen çalışmalar hakkında da konuşan Bilden, “100 burcun hepsini restore edeceğiz. Belediye ve Kültür bakanlığının çok önemli çalışmaları var. Restorasyonu hassas ve iyi yapılıyor. Sur’da kısmi yayalaştırma uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

HAFİF RAYLI SİSTEM İHALESİ

Kentte trafiğin rahatlatması için planlanan Hafif Raylı Sistem Projesi aradan geçen yıllara rağmen ilk planlandığı haliyle bekliyor. Yıllardır kentin gündeminde olan projenin ihalesi 2021 yılında gerçekleştirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz