Diyarbakır Adliyesi önünden seslendiler: Zulüm ediliyor

Adalet Nöbeti’nin 303’üncü gününde Diyarbakır Adliyesi önünde konuşan tutuklu yakınları, cezaevlerinde hak iddialarının olduğunu iddia etti.

Diyarbakır Adliyesi önünden seslendiler: Zulüm ediliyor

Hasta ve infazları yakılan tutukluların serbest bırakılması için tutuklu yakınları tarafından Diyarbakır'da başlatılan Adalet Nöbeti 303’üncü gününde devam etti. Taleplerinin karşılanması için Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya gelen tutuklu yakınlarına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP),  Özgürlük İçin Hukukçular (ÖHD), Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER, Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER) ve Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) yöneticileri de destek verdi. 

'SERBEST BIRAKIN'

Hasta tutuklu yakını İnci Güler, aylardır sürdürdükleri eylemlerine rağmen taleplerinin karşılanmadığını iddia ederek, “Tutuklularımızı bırakın biz tedavi edelim. Çünkü onlar tutuklularımızı tedavi etmiyor, hastaneye götürmüyor ve tutuklularımıza sahip çıkmıyorlar. Hastaneye götürdüklerinde de doktorlar bile tutuklularımıza düşman gözüyle bakıyor” dedi. 

ADALET TALEBİ

Türkiye’de çete, tecavüz gibi birçok ağır suçtan yargılanan tüm tutukluların serbest bırakıldığını söyleyen Güler, ancak ağır hasta tutukluların serbest bırakılmadığını öne sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz