Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor

Diyarbakır anneleri, PKK'lı teröristlerce dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önündeki oturma eylemini kararlılıkla sürdürüyor.

Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 713. gününde devam ediyor.

Anne Aynur Panay, oğlu Emrah için eylem yaptığını dile getirdi.

Oğlunun HDP tarafından kandırılarak terör örgütü PKK'ya teslim edildiğini anlatan Panay, "Oğlumu HDP ve PKK'dan istiyorum. Oğlum gelmeden buradan kalkmayacağım" dedi.

Oğlu Emrah'a da seslenen anne Panay, onun yerinin kendi yanı olduğunu, kaçıp kendisini kurtarmasını istediğini sözlerine ekledi.

Baba Şevket Bingöl de oğlu Tuncay için eylem yaptığını söyledi.

Çocuklarının kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan ve HDP'ye tepki gösteren Bingöl, "HDP, bu anne ve babaların ciğerini nasıl yaktıysa Allah da onların ciğerini yaksın. HDP, Kürt davası yaptığını söylüyor fakat Kürtlerin kanı üzerinden rant yapıyor. Kürtlerin davasını yaptığı yok. HDP, Kürtlerin partisi, temsilcisi değil. 'Biz Kürtler için buradayız' diyorlar, Kürtler için varsan gel, bu çocukları PKK'dan iste" diye konuştu.

Kendi oğlu gibi terör örgütü PKK'nın elinde bulunanlara da seslenen Bingöl, "Kaçıp kendinizi kurtarın. Türk askerini, polisini gördüğünüz yerde teslim olun. Onların size faydası yok. Sizleri orada ölüme terk etmişler" dedi.

OĞLUMU İSTİYORUM'

2015 yılında İstanbul'dan kaçırılıp Suriye'ye götürüldüğünü belirttiği oğlu Ömer için HDP il binası önündeki oturma eylemini sürdüren Salih Gökçe, "Ben oğlumu istiyorum. Dağdakiler gelip kaçırmadı, HDP çocuklarımızı onlara götürdü. Bu binadan götürdüler. Ben Allah rızası için oğluma sesleniyorum. Gel teslim ol. Herkesin çocuğu teslim oluyor. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Oğlum, orada fırsat buluyorsan kaç gel, devletin şefkatli kollarına teslim ol. Artık bu yükü kaldıramıyorum. Buradaki bütün ailelerin suçu ne? HDP'lilere de sesleniyorum, sizin de çocuklarınız var. Çocuğunuz bir gece eve gelmezse ne yaparsınız?" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz