Diyarbakır Bağlar Deneyap Solo Türkler takımından bir başarı daha

Diyarbakır Bağlar Deneyap Solo Türkler takımının da katıldığı GAP Bölgesi illerinden ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde öğrencilerinin katılım sağladığı 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışması “Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği”, “Sürdürülebilir Ekoloji ve Çevre”, “Akıllı Sistemler”, “Çevre Dostu Sağlık Teknolojileri” ve “İklim Değişikliği” temalarını kapsayacak şekilde alt kategorilerde düzenlendi.

Diyarbakır Bağlar Deneyap Solo Türkler takımından bir başarı daha

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Harran Üniversitesi iş birliği ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde gerçekleştirilen 6. GAP Yeşil İnovasyon Proje Yarışmasında birbirinden önemli projeler yarıştı.

İlk aşama olan IDEATHON sürecinde, 9 GAP ilinden ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinden 2.346 başvuru, Deneyap Teknoloji Atölyelerinden 61 başvuru alındı. İlk 25 takıma giren ve seçilen tek Deneyap Teknoloji Atölyeleri Takımı olma başarısını gösteren Danışmanlığını Bağlar Deneyap Eğitmeni Bilgisayar Mühendisi ve Bilgisayar Öğretmeni olan Seda COŞKUN ELİKÜÇÜK’ün yaptığı Diyarbakır Bağlar Deneyap Teknoloji Atölyesi Solo Türkler takımı aynı zamanda İzmir Teknofest 2023 Makeathon yarışmasında da Türkiye 2. olarak Milli Teknoloji hamlesi yolundaki kararlı yürüyüşünü sürdürdü. En yüksek başvuru sayısı Şanlıurfa, Şırnak ve Diyarbakır illerinden gelen yarışmada Solo Türkler, çevresel sorunlara yönelik yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler getiren projelerini sundular.

HACKATHON sürecinde ise projelerini daha ileriye taşıyacak Uzman mentörlerin rehberliğinde, takımlarının teknik becerileri ve yaratıcılıklarını ön plana çıkaracak şekilde çalıştılar.

Takım üyeleri Yusuf AVCI ve Mir Fırat ALTUNDAŞ’ı tebrik eden ödüllerini veren Proje Koordinatörü Mustafa TAŞIYAN Takım danışmanı Seda COŞKUN ELİKÜÇÜK’e özverili çalışmalarından ötürü plaket takdim etti.

Takım Danışmanı Seda COŞKUN ELİKÜÇÜK :“Öğrenciler üretti, gezdi ve en önemlisi eğlendiler. Hackathon süreci çok verimliydi. Kültür gezilerinin yanı sıra öğrencilere arttırılmış gerçeklik turu

düzenlenmesi çok ilgi çekiciydi. Ayrıca alanında uzman Habitat, Viveka mentörleri ile öğrencilerimiz çalışma şansı buldular. Genç STEM, Hayata Destek, Lezemzem ve daha birçok özverili dernek öğrencilerimize bilgiler aktardı. Hackathon aşamasına geçmeye hak kazanan, süreci Milli Teknoloji Hamlemiz doğrultusunda tamamlayan öğrencilerimin başarılarının devamını diliyorum.“  dedi.

Proje Koordinatörü Mustafa TAŞIYAN ise “HACKATHON’un ardından başarılı projeler, Türkiye'nin en büyük teknoloji ve inovasyon festivali olan TEKNOFEST 2024'te sergilenecek. Bu, projelerin daha geniş kitlelere ulaşması ve daha fazla etki yaratması için bir fırsat olacak.” diyerek ne kadar önemli bir işe imza attıklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler