Görüş Bildir

Diyarbakır Barosu davası ertelendi

Diyarbakır Barosu'nun önceki dönem Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında 24 Nisan açıklaması ve hazırlanan bir rapor gerekçe gösterilerek açılan davanın duruşması ertelendi.

Diyarbakır Barosu davası ertelendi

Diyarbakır Barosu’nun önceki dönem başkanı Ahmet Özmen ve Yönetim Kurulu üyesi 11 avukat hakkında 2017 ve 2018 yıllarında yaptıkları basın açıklamaları gerekçesiyle, "Halk kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" ve "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve Türk milletini aşağılama" iddiasıyla açılan davanın 4’üncü duruşması, Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Avukatların mazeret bildirerek katılmadığı duruşmada, Diyarbakır Baro Başkanı Cihan Aydın ve avukat Gazal Koluman hazır bulundu.

İddia makamı, dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep ederken, Baro Başkanı Aydın, önceki duruşmadaki taleplerini yineleyerek, beraat kararı verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksik hususların giderilmesine karar vererek, duruşmayı 25 Haziran'a erteledi.

2 AÇIKLAMA, 1 RAPOR

Diyarbakır Barosu eski Başkanı Özmen ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, 1-24 Nisan 2018’de yayımladıkları “Ermeni Halkının Dinmeyen Büyük Acısını Paylaşıyoruz”, 18 Aralık 2017’de “Kürdistan İfadesini Cezalandırmak Utançtır, Kabul Edilemez!” açıklamaları ve Hakkari’nin Oğul köyünde SİHA’ların kullanıldığı bir operasyonda sivil olduğu belirtilen bir kişinin ölmesi, üç kişinin de yaralanmasına ilişkin hazırlanan 14 Eylül 2017 tarihli rapor nedeniyle dava açılmıştı.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi