Görüş Bildir

DİYARBAKIR BAŞKENT TANITIMINDA

Bir çok medeniyete beşiklik eden ve yüzlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan Diyarbakır, Başkent’te yarın “tanıtım” için taşınıyor.

DİYARBAKIR BAŞKENT TANITIMINDA

Ömer BÜYÜKTİMUR

DİYARBAKIR-Bir çok medeniyete beşiklik eden ve yüzlerce yıllık tarihi geçmişe sahip olan Diyarbakır, Başkent’te yarın “tanıtım” için taşınıyor. “Diyarbakır Tanıtım Günleri” programıyla Diyarbakır 27-30 Eylül tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde misafir ağırlayacak.

 

DİYARBAKIR TANITILACAK?

Diyarbakır Valiliğinin koordinasyonu ve ev sahipliğinde yapılacak olan tanıtım günü, 4 gün sürecek. Bir çok kamu kurumu, STK, Meslek Örgütleri ile Ticari İşletmelerin yanısıra, farklı katılımcıların yer alacağı, Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ndeki organizasyon için günler öncesi başlatılan hazırlıklar tamamlanırken, gün boyu eğlence ve tanıtım etkinliklerinde bulunulacak.

 

İLK KEZ TANITIM OLACAK

Ankara’da Diyarbakır adına ilk kez gerçekleştirilecek “Diyarbakır Tanıtım Günleri” organizasyonunun, yaşanılan sürec ve Diyarbakır’ın üstlendiği misyon ve tarihi geçmişiyle büyük önem taşıdığını ifade eden Vali Mustafa Toprak, hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu ve Perşembe gününden itibaren, etkinliklerin start alacağını söyledi.

 

DÖRT GÜN ŞENLİK VAR

Diyarbakır’ın Ankara’da dört gün boyunca tanıtılacağını ifade eden Vali Toprak şöyle dedi:

“Diyarbakır, yaklaşık olarak binlerce yıllık geçmişin nice sırlarını taşlarında ve kitabelerinde barındıran müthiş bir kültür hazinesidir. Nice Krallar ve hükümdarları misafir etmiş ve döneminin eserlerini günümüzdeki tadıyla ama döneminin tanığı olarak yansıtan bir şehirdir. Kültürlerin birbirleriyle etkileşimi ve insanların birbiriyle hoşgörülü yaklaşımını, paylaşımını yansıtan Diyarbakır, Ticaret yollarının kavşak noktasında olduğundan bölgenin merkezi konumundadır”.

MEDENİYETLERİN BEŞİĞİ

“Diyarbakır, tarih boyunca birçok medeniyete beşiklik etmiş, tarihin her döneminde büyük uygarlıkların ekonomi, kültür ve cazibe merkezi olarak kabul görmüş; dinlerin ve uygarlıkların ev sahipliğini yapmış bir kenttir” diyen Vali Mustafa Toprak, şunları söyledi:

“Kent; İnanç Envanteri bakımından Nebilere ve Sahabelere; tarihi kültürel yapılara, cami, medrese, han, türbe, kiliselere ve UNESCO Kültür Mirası Adayı Surlara sahip zengin bir kültürel mirası bulunmaktadır. Binlerce yıllık tarihe sahip ve tüm medeniyetler döneminde yönetim merkezi olarak kullanılmış İçkale’si, 5.5 km uzunluğunda 11-12 metre yüksekliğinde şehir bir kalkanbalığı gibi kuşatan Surları, İslam Dininin 5. Harem-i Şerifi Ulu Camisi, Hz. Süleyman Camii ve 27 Sahabe türbesi, farklı inançlara ait mabetleri, Eğil ilçesinde medfun Peygamber Kabirleri, Ergani’de bulunan Hilar Mağaraları ve Çayönü, Bismil’deki Kortiktepe Arkeolojik Kazı Alanı ve Silvan Hassuni Mağaralarıyla Diyarbakır tüm zamanların ve günümüzün önemli bir “İnanç ve Medeniyet” merkezi olmuştur.”

 

TURİZM POTANSİYELİNİ GELİŞTİRMEK

“Diyarbakır’ın turizm alanındaki bu önemli potansiyelini geliştirmek ulusal ve uluslar arası alanda tanıtımı sağlamak Diyarbakır adına büyük bir önem taşıdığını” belirten Vali Toprak, bu nedenle Diyarbakır’ın fuar ve tanıtım günlerine katılımının sağlanmasına büyük bir önem verdiklerini söyledi. Toprak sözlerini şöyle tamamladı:

“27-30 Eylül 2012 tarihinde Başkent Ankara’da “Diyarbakır Tanıtım Günleri” düzenlenecektir. Düzenlenecek olan bu etkinlikle ilimizin kültürel mirasını, folklorunu ve turizm potansiyeli tanıtılacaktır. Tüm Diyarbakır Sevdalılarını “Medeniyetler Mirası Diyarbakır”ın tanıtım günleri etkinliklerine bekliyoruz.”

4 GÜNLÜK ETKİNLİKTE NE VAR?

Diyarbakır Valiliği ve katılımcılar, Ankara’da düzenlenecek olan “Diyarbakır Tanıtım Günleri” kapsamında halk oyunu gösterileri, yöresel kıyafet defileleri, konserler, müzik dinletileri, yöresel tatların sunumu, sergiler gibi birçok etkinlik gerçekleştirecek. 27 Eylül saat 14.00”te açılışı yapılacak olan tanıtım günleri, Diyarbakır’ı Ankara’da dört gün boyunca dolu dolu bir programla tanıtmayı hedefliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi