Diyarbakır başkentte tanıtılacak

Eylül ayında Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde ''Diyarbakır Tanıtım Günleri'' düzenlenecek. Komite Başkanı Yelda Yakut: ''Diyarbakır, artık ne terörle ne de şiddetle hatırlansın istemiyoruz''

Diyarbakır başkentte tanıtılacak

Ankara Atatürk Kültür Merkezi'nde 27-30 Eylül 2012 tarihlerinde ''Diyarbakır Tanıtım Günleri'' düzenlenecek.

Diyarbakır Tanıtım Günleri Komitesi Başkanı Yelda Yakut Diyarbakır'ın tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, bu özelliğiyle de tarih boyunca kültür ve sanatın önemli merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Bu tarih ve kültür değerleriyle öne çıkan Diyarbakır'ı, Ankara'da bütün Türkiye'ye tanıtmak için ''Diyarbakır Tanıtım Günleri'' etkinliğini gerçekleştireceklerini ifade eden Yakut, şöyle konuştu:

DİYARBAKIR'IN TANITIMI

''Diyarbakır, artık ne terörle, ne de şiddetle hatırlansın istemiyoruz. Gerçek Diyarbakır bu değil. Bugün Diyarbakır dendiğinde bu pencereden bakarak değerlendirme yapanların da yanıldıklarını ortaya koyabilmeliyiz. İstanbul Fatih Sultan Mehmet, Bursa Osman Gazi ve Orhan Gazi, Konya Mevlana ile hatırlanıyor ve anılıyorsa, Diyarbakır da Zülküf Peygamberlerimizle, 40 sahabemizle, kültürel zenginliklerimizle ve ekonomik kaynaklarımızla anılsın. 'Taşları konuşan şehir' tanımlaması bile ne kadar görkemli, ne kadar anlamlıdır.

BAŞKENTTE ETKİNLİK

Diyarbakır'ın sahip olduğu potansiyelleri ve değerleri sadece Türkiye'ye değil, dünyaya duyurmalıyız. Organizasyonun amacı sadece kültürel değil, sosyal, siyasal ve ekonomik açıdan da yeni bir ufuk kazandıracaktır. Ekonomik ve sosyal kalkınmaya giden yolun turizm potansiyelinden geçtiğine inanmaktayız. Öncelikle Diyarbakır'ın tarihi, kültürel, doğal ve turistik değerlerini, ulemalarını, şairlerini, yazarlarını, el sanatını, yöresel ürünlerini ön plana çıkarabilmek amacıyla yola çıktık. Diyarbakır Valiliği'nin öncülüğünde yapacağımız tanıtım günleri kentimizin imajına büyük katkı sunacak.''

Organizasyonu yapan Anatolia Grup firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Can Çelik ise Ankara'da daha önce başka kentlerin tanıtımını yaptıklarını belirterek, Diyarbakır'ın tarih ve kültür varlıklarıyla Türkiye'nin ilk 5 kenti arasında yer aldığını, ancak bu özelliğinin yeterince bilinmediğini söyledi.

ÖZEL FİRMA ÜRÜNLERİ

Bürokrasi kenti olan Ankara'da düzenlenecek etkinliği aynı zamanda çok sayıda siyasetçi, yabancı büyükelçilik ve turizm seyahat acenteleri ile yerli ve yabancı basın kuruluşlarının temsilcilerinin gezeceğini ifade eden Çelik, etkinlikte Valilik, Büyükşehir Belediyesi, kaymakamlıklar, sivil toplum kuruluşları ile özel firmaların ürünlerini sergileyeceğini kaydetti. Çelik, tanıtım günleri süresince Ankara'nın her semtindeki bilboardlarda Diyarbakır ile ilgili tanıtım afişlerinin yer alacağını ifade ederek, ''Ankara'daki etkinlik süresince Diyarbakır ile karşılaşacak'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz