Diyarbakır Belediye Başkanları otobüs firmalarını ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, çeşitli kentlerde saldırılara maruz kalan otobüs firmalarını ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Diyarbakır Belediye Başkanları otobüs firmalarını ziyaret etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, yolcu otobüslerinin çeşitli kentlerde saldırıya uğraması nedeniyle Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’ndeki (DİŞTİ) otobüs firmalarını ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kışanak ve Fırat Anlı’ya, Genel Sekreter Yardımcısı Rojda Balkaş, DİSKİ Genel Müdürü Zülküf Karatekin, meclis üyeleri ve DBP İl Eş Başkanı Ali Şimşek eşlik etti.

Ziyarette konuşan Kışanak, sivil ve savunmasız insanlara ve taşıma araçlarına yapılan saldırıları kınadı. Saldırıların ırkçı davranışlar olduğunu ve ırkçılığın da insanlığın en tehlikeli ruh hali olduğunu anlatan Kışanak, ırkçılığın, insanlık tarihinin görmüş, gelmiş, geçirmiş en büyük tehlikesi olduğunu söyledi. Kışanak, “Derhal herkes bu ırkçı saldırıları durdurmak için üzerine düşen görevi yapmalıdır. Çünkü sivil savunmasız insanların ulaşım hizmetini almasını engelleyen ya da bu hizmeti almasını engelleyen, can güvenliğini ortadan kaldıran, çoluk çocuk demeden, insanların yaşamını riske atan saldırılarla karşı karşıyayız. Hiçbir şekilde kabul edilebilir bir durum değildir. Bu konuda hem vatandaşların hem yerel yöneticilerin hem merkezi hükümetin, acil olarak gerekli bütün tedbirleri alması ve bu saldırıları durduracak bir yaklaşımı ortaya çıkarması lazım” dedi.

“BU TUTUMDAN VAZGEÇİLMESİ GEREKİR”

Seyahat özgürlüğünün ortadan kalktığı, seyahat eden yolcuların can güvenliğinin olmadığı, seyahat hizmeti veren firmalarının güvenliğinin kalmadığı bir ortamda Ankara’da koltuklarda oturmanın hiçbir anlamı kalmayacağını ifade eden Kışanak, “O nedenle buradan Ankara’ya sesleniyoruz. Bu yol yanlış bir yol, bu bir felaket yolu. Bu ülkeyi, bu toplumu ciddi derecede bir iç savaşa sürükleyecek ve artık kolay kolay toparlanması da kolay olmayacak bir yola doğru gidiştir. Olaylar, kendiliğinden gelişmedi. Bu konuda cesaret veren, göz yuman, teşvik eden herkes suçludur. Derhal bu tutumdan vazgeçilmesi gerekir” diye konuştu.

“AYRIŞTIRMA DEVAM EDİYOR”

Eş Başkan Fırat Anlı ise ayrıştırma ve kutuplaştırmanın akıl almaz bir şekilde devam ettiğini savunarak, insanların etnik kimliklerinden, inançlarından, mezheplerinden, tabi oldukları kimliklerinden kaynaklı her geçen gün daha ciddi bir şekilde ağır bir travmayla karşı karşıya kaldığını söyledi. Anlı, “Her şeyden önce şunu ifade etmek gerekiyor. Bu saldırıların sadece Diyarbakır firmalarına değil. Mardin’de, Van’da, Şırnak’ta, Muş’ta, Bingöl’de yani bölgenin 20 ilindeki neredeyse tüm araçlara, tüm otobüslere dönük saldırıların olması, açıkçası bunların örgütlü olduğunu, bunların bir biçimiyle ayarlanıp organize bir şekilde gönderildiğini ortaya koymaktadır” iddiasında bulundu.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz