Görüş Bildir

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesin'den sürücülere 'Hedi Hedi' gidin

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, trafik akışını ve güvenliğini en iyi şekilde sağlamak amacıyla ledli trafik levhaları yerleştirmeye, yollara iki dilli uyarı yazıları yazmaya, yol çizgileri çizmeye, bordür boyamaya, yansıtıcı takmaya devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesin'den sürücülere  'Hedi Hedi' gidin

Ana arterlerde yol çizgilerini sürekli yenileyen Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, birçok kavşağa güneş enerjisi ile çalışan ledli trafik levhaları yerleştiriyor. Bulvar ve caddelerdeki bordürleri boyayan ve kavşaklara reflektifler (yansıtıcı) takan ekipler, yollara yatay Kürtçe ve Türkçe “hêdî”-“yavaş” ile kilometre hızı belirleyen yazılar yazıyor.

Akıllı Kavşaklar Sistemi Projesi’ni önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarmaya hazırlanan Ulaşım Daire Başkanlığı, bu hizmetin hayata geçirilmesiyle 60 kavşağa kamera yerleştirip sürücüleri hız, kırmızı ışık ve park ihlalleri konusunda denetlemeyi amaçlıyor. Sistemin devreye girmesiyle, seyahat ve kavşaklarda bekleme sürelerinin kısalması, yol kapasitelerinin yüksek verimde kullanılması, sürücü ve yaya trafik güvenliğinin artması, emisyon salınım oranlarının düşürülmesi, yakıt ve yedek parça harcamalarının azaltılması, trafik akış ve yoğunluklarının kentli tarafından da izlenebilmesi, kural ihlallerinin gözlenerek kontrol altına alınması ile merkezi olarak arıza tespiti ve arızaya en kısa sürede müdahalenin sağlanması bekleniyor.

Altuğ: Trafik işaret levhalarını değiştiriyoruz

Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Hikmet Altuğ, sürücülerin dikkatini çekmek amacıyla yollara yatay Kürtçe ve Türkçe “hêdî” ve “yavaş” ile kilometre hızı belirleyen uyarı yazıları yazdıklarını söyledi. Altuğ, yol boyu reflektifler taktıklarını ve tüm trafik işaretlerini ledli hale getirmeye başladıklarını kaydetti. Ledli trafik işaretleriyle sürücülerin hızlarını sürekli kontrol etmesini ve trafik kazalarının en aza indirilmesini sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Altuğ, Mahabad Bulvarı’nda başlayan çalışmaların sırasıyla Fırat Bulvarı, Diclekent Bulvarı, Elazığ Caddesi, Qamışlo Bulvarı’nda devam edeceğini belirtti.

Akıllı Kavşak Sistemi uygulanacak

Akıllı Kavşak Sistemi’ne ilişkin çalışma başlattıklarını, projeyi önümüzdeki günlerde ihaleye çıkaracaklarını kaydeden Altuğ, ihale sürecinin tamamlanmasıyla kentteki 60 kavşakta Akıllı Kavşak Sistemi’ni kuracaklarını söyledi. Akıllı kavşakların trafiği rahatlatacağını anlatan Altuğ, Trafik Kontrol Merkezi ile kavşakların sürekli kontrol altında olacağını, uygulamayla trafikte bekleme süresi, egzoz gazı salınımı ve gürültü kirliliği gibi birçok faktörün yüzde 30 civarında azalacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi