Diyarbakır Büyükşehir’den kar uyarısı! Yoğun Kar Geliyor

Büyükşehir Belediyemiz, bu geceden itibaren yoğun kar yağışının beklendiği kentte sürücüleri aşınmış lastikleri kullanmama, zincir takma, kar lastiği kullanma, vatandaşları da toplu taşıma araçlarını tercih etmeleri konusunda uyardı.

Diyarbakır Büyükşehir’den kar uyarısı! Yoğun Kar Geliyor

Meteoroloji verilerine göre, bu gece saatlerinden itibaren Diyarbakır’da kar yağışı başlayacak ve yoğunluğunu artırarak iki gün boyunca kenti etkisi altına alacak. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bu nedenle kar yağış öncesi uyarılarda bulundu. Yetkililer,  17 ilçede ve kent merkezinde toplam 265 personel ve 75 iş makinesiyle karla mücadeleye hazır olunduğunu kaydettiler.

Tüm tedbirler alındı

İlçe belediyeleriyle koordineli yürütecek çalışmalar için 300 ton tuz alındığını bildiren Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, karla mücadele araçlarının şehrin belirli noktalarında bekleme yapacağını ve kar yağışıyla birlikte takviye ekiplerle karla mücadele ve tuzlama çalışmasının gerçekleştirileceğini söylediler.

Yetkililer, gerek sürücülerin, gerekse vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade ettiler. Diyarbakır genelinde 6 bin kilometrelik yol ağında müdahale güzergahları planladıklarını söyleyen yetkililer, araçların belirlenen güzergahlarda kar küreme ve yol açma çalışmaları yapacağını, gerekli durumlarda araçların başka bölgelere yönlendirileceğini bildirdiler. Kritik kavşaklarda muhtemel yolda kalmalar ve kazalara karşı ekiplerin hazır bekletileceğini dile getiren yetkililer, ardından vatandaşlara da uyarılarda bulundular.

Toplu taşıma araçları tercih edilmeli, zincir takılmalı

Yetkililer, “Bu gece saatlerinde yoğunluğunu artırarak Diyarbakır’ı etkisi altına alması beklenen kar yağışına karşı vatandaşlarımızdan trafik düzeni ve emniyeti için aşınmış lastikli araçlarla trafiğe çıkmamalarını istiyoruz. Kendi güvenlikleri için kar lastikleri kullanılmasını veya zincir takılmasını rica ediyoruz. Toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini öneriyoruz.” dediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz