Diyarbakır Cezaevi Nerede? Diyarbakır Çocuk Cezaevi Nerede?

Diyarbakır cezaevi, tarihi ve son zamanlardaki gelişmeleri ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Peki Diyarbakır cezaevi nerede?

Diyarbakır Cezaevi Nerede?  Diyarbakır Çocuk Cezaevi Nerede?

Çocuk kapalı ceza infaz kurumları, çocuk tutukluların veya çocuk eğitim evlerinden disiplin ya da diğer nedenler nedeniyle kapalı ceza infaz kurumlarına nakillerine karar verilen çocukların barındırıldıkları yerlerdir. Firara karşı engelleri olan, içerisinde ve dışarısında güvenlikleri bulunan, eğitim ve öğretime dayanan kurumlardır. 

On iki ila on sekiz yaş aralığındaki çocuklar cinsiyetleri ve fiziki gelişimleri göz önüne alınarak bu kurumların ayrı bölümlerinde barındırılıyor. Çocuk kapalı cezaevi infaz kurumlarında çocukların eğitim ve öğretimine tam olarak uyuluyor. 

Gençlik Kapalı Cezaevi ise on sekiz yaşını bitirmiş olan ancak yirmi yaşını doldurmamış genç hükümlülerin cezasını çektikleri yerlerdir. Burada da eğitim ve öğretim yasasına dayanan, firara karşı engelleri olan ve güvenlik görevlilerin yer aldığı biliniyor. Diyarbakır Çocuk Cezaevinin konumu ise şu şekildedir:

  • ADRES: Talaytepe, 21070 Kayapınar/Diyarbakır

TELEFON NUMARASI: (0412) 258 01 85

İlgili Haberler
En Güncel Ali Yerlikaya Haberleri Diyarbakır Söz Gazetesinde!
SON DAKİKA! Diyarbakır'da 8 günlük yasak ilan edildi
Diyarbakır’ı temsil edecek sporcular belli oldu
 

Kaynak: Diyarbakır Söz