Diyarbakır ‘diken’ üstünde

Emniyet Müdürlüğü, teröristler tarafından patlatılmak üzere kent merkezi ve ilçelerinde bombalı araçların olduğu istihbaratı üzerine tüm birimlerini uyarmıştı.

Diyarbakır ‘diken’ üstünde

 Emniyet Müdürlüğü’nden bütün birimlere gönderilen yazıda, teröristler tarafından patlatılmak üzere il merkezi ve ilçelere gönderildiği değerlendirilen “35 AJP 58 plakalı, beyaz renkli, İveco kamyonet”, “21 BN 735 plakalı, beyaz renkli, Toyota” ve “09 DR 279 plakalı siyah renkli Toyoto Corolla” marka araçların bomba yüklü olabileceği bildirilmişti. Yaklaşık 3 aydır aranan araçlara karşı tüm birimlerden duyarlı olması istenirken, bu araçların görüldüğü yerde kontrollü bir şekilde durdurulması talep edilmişti.

Cadde trafiğe kapatıldı

Söz konusu durum üzerine, Diyarbakır’da güvenlik önlemleri arttırıldı. Kentin birçok noktasında kurulan mobil uygulama noktalarındaki aramalar sıklaştırıldı. Bunun yanı sıra, daha önce, içerisine beton bloklar yerleştirilerek, bir şeridi kapatılan valilik konutu önünden geçen caddenin ikinci şeridi de ulaşıma kapatıldı.

Kurşun geçirmez cam takılmıştı

Kentte valilik konutu ile valilik binası önünden geçen caddeler, saldırı yapılacağı istihbaratı üzerine 15 Mayıs’ta trafiğe kapatılmıştı. Bunun yanı sıra, valilik binasında, Vali Hüseyin Aksoy’un makamının bulunduğu bölümün bir kısmına ise kurşun geçirmez cam takılmıştı.

Ele geçirilen muhimmatlar

Diyarbakır Valiliği’nden yapılan açıklamada, “2016 yılı içerisinde PKK/KCK terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik kent genelinde İl Emniyet Müdürlüğümüzce toplam 645 operasyon gerçekleştirilmiştir. Yapılan çalışmalarda toplam bin 283 şahıs yakalanmış, 324 şahıs örgütsel faaliyetleri nedeni ile tutuklanmış, 959 şahıs ise örgütsel faaliyetleri nedeni ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Gerçekleştirilen operasyonlar neticesinde, 28 adet roketatar/lav silahı, bin 238 adet roketatar silahına ait mühimmat, 220 adet uzun namlulu silah, 35 adet tabanca, 13 adet tüp düzenekli bomba, 382 adet el yapımı bomba, 8 bin 398 kilogram bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat, 302 adet el bombası, 473 adet molotofkokteyli, 861 adet silahlara ait şarjör, 47 adet pompalı tüfek, 188 bin 830 adet silahlara ait fişek, 246 adet havai fişek, bin 525 adet el yapımı patlayıcılarda ateşleyici olarak kullanılan maytap ve fünye ele geçirilmiştir. Terör örgütünün eylem faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalar aralıksız ve kararlı bir biçimde, vatandaşlarımızın güvenliği için tüm devlet kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde sürdürülmeye devam edecektir” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz