Diyarbakır EMITT’te!

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), 2016 yılında 20. kez kapılarını açtı. 71 ülke, 4 bin 500'ü aşkın kurum, kuruluş ve beldenin katılımlarıyla dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan EMITT, İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi'nde başladı.

Diyarbakır EMITT’te!

EMİTT 2016 fuarında bu yıl Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Ticaret Borsası (DTB), Karacadağ Kalkınma Ajansı, Sur Belediyesi, İl Kültür Müdürlüğü ve firmalar yerini aldı. Fuara katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Vali Yardımcısı Taner Bircan, DTSO Başkanı Ahmet Sayar, DTB Meclis Başkanı Ahmet Ay ve diğer yöneticiler tarafından karşılandı.

KÜLTÜR VE İNANÇ ŞEHRİ KADİM DİYARBAKIR

DTSO Başkanı Sayar, Diyarbakır’da yaşanan olağanüstü gelişmelerden dolayı fuara buruk bir şekilde katıldıklarını belirterek, “Ancak yaşanan olumsuz sürece rağmen ve kısa bir süre önce UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmış şehrimizin tanıtımı konusunda elimizden gelenin en iyisini yapma gayretindeyiz. Sorumluluklarımızdan biri de ilimizi hak ettiği şekilde temsil etmek ve tanıtmaktır. Peygamber kabirleri ve sahabeleri ile bir kültür ve inanç şehridir kadim Diyarbakır. Camileri, Kiliseleri, medreseleri, hanları ve hamamları ile adeta bir açık hava müzesi olan Diyarbakır olmadan EMITT eksik olurdu. Bizler bu duygu ve düşüncelerle EMITT’te kentimizi en iyi şekilde temsil etmeye geldik” dedi.

MEDENİYET ŞEHRİ

DTB Meclis Başkanı Ahmet Ay ise, Diyarbakır’da yaşanan sıkıntılardan dolayı büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirterek, “Bu yaşanan sıkıntılara karşı kentimizin aslında bir medeniyet şehri olduğuna vurgu yapmaya devam etmekteyiz. İlimizde yaşanan çatışmalı sürecin bir an evvel son bulması gerekmektedir. Tekrarda altı ay önce bölgede yaşanan barış sürecinin devam etmesi hem bölgemiz hem de ilimiz için en hayırlı olanıdır. Umudumuz burada yapılan tanıtım ilimiz ve bölgemiz ile ilgili kötü izlenimleri kafalardan silecektir” diye konuştu.

EKONOMİ DİBE VURDU

Çatışmalı süreç nedeniyle bölge ekonomisinin dibe vurduğunu da anlatan Ay, “İl merkezinde binlerce insanımız evinden göç etti ve binlerce insan işsiz kaldı. İhracatta büyük kayıplar yaşandı.Bunca yaşananlara rağmen Valiliğimiz ve Belediyemiz başta olmak üzere bir çok kurum ve kuruluşumuzla ortak konsepte buluşmamız birlikteliğimizin göstergesidir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz