Diyarbakır Forum'da antika müzayedesi!

Forum Diyarbakır AVM'de, Osmanlı ve Avrupa antika ürünleri açık artırma ile satışa sunuldu. Şehir dışından da olmak üzere antika severler, müzayede de beğendikleri ürünleri fiyat ileterek satın aldı. Diyarbakırlıların ilgi gösterdiği müzayedede 70 yıllık gramofon 2 bin 300 TL'ye alıcı buldu.

Diyarbakır Forum'da antika müzayedesi!

Birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan ve ilkleri hayata geçiren Forum Diyarbakır AVM, ilk defa düzenlenen müzayede ile Osmanlı ve Avrupa antika ürünleri açık artırma ile satıldı.   Diyarbakırlıların ilgi gösterdiği müzayedede 70 yıllık gramofon 2 bin 300 TL'ye alıcı buldu.

OSMANLI İMPARATORLUĞU

Forum Diyarbakır AVM'de Osmanlı İmparatorluğu ve Avrupa'nın çeşitli dönemlerinden kalma antika eserler açık artırma yoluyla satıldı. Antikacı Selahattin Özyıldız'ın gerçekleştirdiği müzayedeye alışverişe gelenler büyük ilgi gösterdi. Eski ev gereçleri, tablolar, müzik aletleri ve kılıç gibi birçok ürünün yer aldığı müzayedede ilgi odağı olan 70 yıllık gramofon 2 bin 300 TL'ye satıldı.

DİYARBAKIRLILAR İLGİ GÖSTERDİ

 Gramofonu satın alan Veysi Cevahirler, "Tarihi canlandırmak için bunu aldım. Rahmetli dedemin evinde böyle bir gramofon vardı. Çocukluğumda dinlerdim. O muhteşem sesi hala kulaklarımdadır. Eski anılarımı yaşatmak istedim. Evimin bir köşesinde kalsın istedim. Antika ürünlerimize sahip çıkalım" dedi. Antikaya ilgi duyan İsmihan Yılmaz ise bir tablo ve bir de 'Zülfikar' aldığını belirterek, "Çok heyecanlıyım. İlk kez böyle bir organizasyona katılıyorum"

Kaynak: Diyarbakır Söz