Görüş Bildir

Diyarbakır hakkettiği değere kavuşmalıdır

Oyuncu Erkan Petekkaya "Diyarbakır güzel şeylerle anılmıyor. Bu imajı acilen, biz sanatçılar, iş adamları, kamuoyu ve bütün Diyarbakırlılar en kısa zamanda düzeltmeli. Diyarbakır hakkettiği değere kavuşmalıdır"

Diyarbakır hakkettiği değere kavuşmalıdır

Diyarbakırlı oyuncu Erkan Petekkaya, "Diyarbakır güzel şeylerle anılmıyor. Bu imajı acilen, biz sanatçılar, iş adamları, kamuoyu ve bütün Diyarbakırlılar en kısa zamanda düzeltmeli. Diyarbakır hakkettiği değere kavuşmalıdır." dedi.

Kentte gerçekleştirilen bir programa katılan oyuncu Petekkaya,  Diyarbakırlıların kendisine gösterdiği ilgiden mutluluk duyduğunu, insanın kendi memleketinde sevilmesinin bambaşka olduğunu söyledi.

Yaşanan olaylardan dolayı Diyarbakırlıların üzüldüğünü anlatan Petekkaya, kentin de zarar gördüğünü belirtti.

Diyarbakırlı sanatçı, şarkıcı, iş adamları ve ünlülerin kenti daha iyi bir yere taşımak için çaba sarf etmesi gerektiğini aktaran Petekkaya, "Diyarbakırlı olup buranın toprağında yetişmiş, suyundan içmiş, kültürünü yaşamış, bilen, koruyan sanatçıların, ünlülerin, şarkıcıların, iş adamlarının bir ellerinin sürekli kentin üstünde olması lazım." diye konuştu.

HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

Çektiği dizilerin 80 ülkede gösterildiğini, kentin tanıtımı için çalışabileceğini dile getiren Petekkaya, turizm için insanları Diyarbakır'a çekebileceğini, diğer sanatçıların da başka şeyler yapabileceğini ifade etti.

Petekkaya, "Diyarbakır güzel şeylerle anılmıyor. Bu imajı acilen, biz sanatçılar, iş adamları, kamuoyu ve bütün Diyarbakırlılar, en kısa zamanda düzeltmeli. Diyarbakır hakkettiği değere kavuşmalıdır. O günleri görmeyi çok isterim. Eskiden olduğu gibi Ofis'te, caddelerde annelerimiz, teyzelerimiz, kızlarımız en güzel elbiselerini giyip, babalarımız fötr şapkalarını takıp yürüyüşler yapabilsinler. O günleri görmeyi memleketim adına çok isterim. Elimden de ne gelirse yaparım." sözlerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi