Diyarbakır halkını kızdıran afiş 'Ramazan Urfa'da yaşanır'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan ’Ramazan Şanlıurfa’da Yaşanır’ yazılı afişler Diyarbakır'da belirli noktalara asılması Dİyarbakır halkını pek memnun etmedi. Öyle ki vatandaş tepkisini dile getirdi.

Diyarbakır halkını kızdıran afiş 'Ramazan Urfa'da yaşanır'

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan ’Ramazan Şanlıurfa’da Yaşanır’ yazılı afişler Diyarbakır'da belirli noktalara asılması Dİyarbakır halkını pek memnun etmedi. Öyle ki vatandaş tepkisini dile getirdi. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, "Diyarbakır’daki billbordlarda Şanlıurfa reklamının yapılması bu kentin değerlerini hiçe saymaktır" şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Diyarbakır'da bazı noktalardaki bilboardlara asılan afişler tartışma yarattı. Şanlıurfa Balıklıgöl fotoğrafının kullanıldığı ve üzerinde, 'Ramazan Şanlıurfa'da yaşanır' yazılı afişlere bir tepki de Diyarbakır Esnaf ve sanatkarlar Odaları birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu'dan geldi.

DESOB Başkanı Ebedinoğlu, 'Ramazan Şanlıurfa'da Yaşanır' yazılı afişin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne ait bir çok billboardda yer alması ile kentin değerlerinin hiçe sayıldığını belirterek, "Diyarbakır turizim kentidir, on bin yıllık tarihiyle, kültürüyle insanlarının hoş görüsüyle, sahabeleriyle inanç turizminin başkentlerinden biridir. Diyarbakır'daki billbordlarda Şanlıurfa reklamının yapılması bu kentin değerlerini hiçe saymaktır. Bu kent sahipsiz değil, kabul edilemez" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz