Diyarbakır HDP Mitingini kana bulayan IŞİD mensubuna 6 bin 318'er yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır'da 5 Haziran günü HDP'nin mitingine yapılan ve 4 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile ilgili 5 IŞİD mensubu hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 6 bin 318'er yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Diyarbakır HDP Mitingini kana bulayan IŞİD mensubuna 6 bin 318'er yıla kadar hapis istemi

Diyarbakır'da 5 Haziran günü HDP mitinge düzenlenen bombalı saldırıda Şeyhmus Kaçan (34), Necati Kurul (46), Civan Arslan (18) ve Ali Türkman'ın (65) ölmesi ve 210 kişinin yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. İddianamede IŞİD mensubu tutuklular İsmail Korkmaz (35), Mustafa Kılınç (39), Orhan Gönder (20) ve Burhan Gök (37) ile firari şüpheli İlhami Balı'nın (33) 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Nitelikli öldürme', 'Nitelikli öldürmeye teşebbüs' ve 'Tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma' suçlarından cezalandırılması istendi.

Savcı 5 tutuklu hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 4 bin 101'er yıldan 6 bin 318'er yıla kadar hapis cezası talep etti. İddianame 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

HDP MİTİNGİNDE NELER OLMUŞTU?

HDP'nin Diyarbakır İstasyon Meydanı'nda düzenlediği miting sırasında, platforma yakın noktalarda iki patlama meydana geldi. Patlamalar sonucu 3 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı.

HDP mitingini izleyen gazetecilerden Hatice Kamer yaşananları şöyle anlatıyor:

"İdris Baluken kürsüdeydi. Artık Öcalan'ın Diyarbakır'a gelmesi gerektiğini söylerken sahnenin 50 metre kadar yakınlarında bir patlama duyduk. Birkaç dakika sonra bu kez daha yakınlarda, trafonun önünde çok daha şiddetli bir patlama oldu. Büyük bir panik başladı. Patlamanın olduğu yere ulaştık. Trafonun üç kapısından biri çökmüştü. Ben daha önce trafo patlaması gördüm, bu ona benzemiyordu. Etrafa saçılmış insan uzuvları gördüm. Üzeri bayrakla örtülmüş el ve ayak parçaları gördüm."

"İnsanlar, mitinge çoluk çocuk gelmişlerdi. Nevruz kutlamalarındaki gibi bir hava vardı, coşku vardı. Böyle bir şey beklemiyorlardı. Patlamadan sonra miting alanına bir anda öfke hakim oldu. Sinir krizi geçirenler, fenalaşanlar oldu."

Kaynak: DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz