Diyarbakır Kültürü Dünyaya yayılmalı

Vali Toprak: ''Diyarbakır kültürünün tüm dünyaya yayılması noktasında çok önemli bir aşamada bulunuyoruz''

Diyarbakır Kültürü Dünyaya yayılmalı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır'ın kültürünün tüm dünyaya yayılması noktasında çok önemli bir aşamada bulunduklarını söyledi.

SURLAR SEMPOZYUZU

Kentte 2 gün süren ''Uluslararası Diyarbakır Surları Sempozyumu''nun ardından Valilik Toplantı Salonu'nda Vali Toprak başkanlığında ''Surlar Çalıştayı' düzenlendi.

Vali Toprak, açılışta yaptığı konuşmada 2 gün süreyle tecrübelerini paylaşan akademisyenlere teşekkür ederek, ''Bu sempozyum bana göre Diyarbakır'ı beklenenin de ötesinde bir noktaya taşımıştır'' dedi.

 

Diyarbakır'ın Türkiye ve dünya için ne ifade ettiğini, sempozyum vesilesiyle bir kez daha anlaşıldığını dile getiren Toprak, şunları söyledi:

DİYARBAKIR KÜLTÜRÜ

''İnanıyorum ki, burada aldığımız bu mesafeden sonra ve iyi bir stratejiyle yolumuza devam edeceğiz. Sizden ve değerli hocalarımızdan şunu zihnime yerleştirdim, biz nereden katılırsak katılalım, Diyarbakır kültürünün tüm dünyaya yayılması noktasında çok önemli aşamada bulunuyoruz. Emekleriniz, gayretleriniz ve burada ortaya çıkardığınız güzel sonuçlar için hepinize çok teşekkür ediyorum. Prof. Dr. Metin Sözen hocamızın şahsında sizlere de çok teşekkür ediyorum. Umuyorum ki, bu güzel birlikteliğimizde, büyükşehir belediyemizle, kültür alanında çalışan alt bileşenlerimizle, üniversitemizle ve bize akıl veren, destek veren, düşüncelerini paylaşan dışarıdaki dostlarımızla birlikte biz Diyarbakır'ı daha iyi toparlamış olacağız, sistematiği ve planlamayı daha iyi bir şekle getireceğiz.''

Prof. Dr. Metin Sözen de bellek merkezi olarak tanımladığı Kent Müzesi'nin Diyarbakır'da kurulacağını, bugün Diyarbakır'da farklı uygarlıklardan söz ettiklerini söyledi. Çorum'da da Hattuşa'dan, Hititler'den bahsettiklerini anlatan Sözen, ''Ama ikisinin de ortak sonucu Anadolu'nun geçmişi ve büyüklüğüdür'' dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Metin Sözen'in moderatörlüğünde sunum gerçekleştiren akademisyenler ve kurum kuruluş temsilcileri, sempozyumun genel değerlendirmesini yaparak önerilerini paylaştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz