Diyarbakır Özel İdaresi Bütçesi Onaylandı

Geçtiğimiz yıl sürekli tartışma konusu olan Diyarbakır İl Özel İdaresi Bütçesi bu yıl valiliğin bir önceki yıl iade gerekçeleri dikkate alınarak, kanuni ve teknik konulara uygun hale getirilmesinin ardından yürürlüğe girdi.

Diyarbakır Özel İdaresi Bütçesi Onaylandı

Diyarbakır 2012 Yılı İl Özel İdaresi Bütçesi, valiliğin iade gerekçeleri dikkate alınarak, kanuni ve teknik konulara uygun hale getirilmesinin ardından yürürlüğe girdi.

Vali Toprak, yaptığı açıklamada, Türkiye'de her alanda yaşanan gelişmeler paralelinde Diyarbakır'da da kırsal kalkınmada önemli bir ivme kazanılacağını ve sosyal hayatın gelişeceğini belirtti.

Bütçenin onaylanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Toprak, yatırım bütçesinin Diyarbakır'ın altyapı ve yol ağlarının geliştirilmesi çalışmalarında önemli katkı sunacağını bildirdi.

DİYARBAKIR BÜTÇESİ

Söz konusu bütçe ile bir önceki yılın bütçesinin de 2011 yılı Kasım ayında kanuni gerekçe ve teknik zorunluluklarla ilişkili olarak ve valiliğin bütçeyi geri gönderme gerekçeleri de dikkate alınıp, İl Genel Meclisi tarafından uygun hale getirilmesinin ardından Vali Toprak tarafından imzalanmıştı.

Diyarbakır'da 2011 ve 2012 yılı İl Özel İdaresi Bütçesi Yatırım Programı 2012 yılında gerçekleştirilecek.

YAPILACAK YATIRIMLAR

2012 yılı İl Özel İdaresi bütçesi 75 milyon lira olarak tespit edildi. Bütçe ile gerçekleştirilecek ulaştırma, yol, içme suyu ve sulama hizmetleri yatırım tutarı 21 milyon 939 bin lira olarak belirlendi.

2011 yılının bütçesinin de ulaştırma, yol, içme suyu ve sulama hizmetlerinde gerçekleştirilecek yatırım tutarı da 27 milyon 903 lira olarak belirlenirken, 2011 ve 2012 Yılı İl Özel İdaresi Yatırım Programı'ndan toplam 49 milyon 842 bin lira, köy ve mezralara yönelik altyapının geliştirilmesi için kullanılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler