Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne yeni atama

Diyarbakır'da bulunan Devlet Hastanelerinden biri olan Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne yeni başhekim olarak Op. Dr. Ethem Bahri Anlı atandı.

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne yeni atama

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Hastanemizde devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Hastanemizde göreve başlayan, başhekimimiz Op. Dr. Ethem Bahri ANLI, düzenlenen törenle görevine başladı. İlimize ve hastanemize hayırlı olmasını temenni ederiz.” denildi.

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne atanan Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, gerçekleştirilen devir teslim töreniyle yeni görevine başladı.

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi olarak 2021 yılının aralık ayında atanan Günay Kozan’ın istifa etmesiyle Göğüs Cerrahi Uzmanı Bülent Öztürk atanmıştı. Op. Dr. Ethem Bahri Anlı Bülent Öztürk'ten boşalan başhekimlik makamında göreve başladı.

Ethem Bahri Anlı Kimdir?

Ethem Bahri Anlı, 1971 Diyarbakır'da doğdu İlk, orta ve lise öğrenimini Diyarbakır'da tamamladı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1995 yılında mezun oldu.

Diyarbakır Çınar İlçesi Sağlık Grup Başkanlığında 1995-1996 yılları arasında, Diyarbakır Bağlar AÇS/AP Merkezinde 1996-2000 yıllarında, Diyarbakır Şehitlik AÇS/AP Merkezinde 2000-2003 yıllarında aralıklarla hekim ve sorumlu hekim olarak çalıştı. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalında Genel Cerrahi eğitimini 2009 yılında tamamladı.

2009 Nisan-2014 Kasım tarihinde Diyarbakır İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Lice Halis Toprak Vakfı Devlet Hastanesi'nde Yönetici ve Baştabip olarak görev yaptı. 2014 Kasım ayından itibaren Ergani Devlet Hastanesi Yönetici/başhekim olarak görev yaptı.

2018 Ocak ayından itibaren Eğil Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptı. Ethem Bahri Anlı, 2019’daki yerel seçimlerde AK Parti Diyarbakır Lice Belediye Başkan Adayı olmuştu.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz